NAGIP ARIFI nga diplomatë të OSBE-së ka kërkuar Universitet shqiptarë në Luginë

Ndërsa zv.mbasadori i OSBE-së në Beograd Tomas Mur, deklaroi se Bujanoci është një qytet multietnik, prandaj kjo ka qenë rruga e duhur që komunën  e Bujanocit ta qeverisin së bashku partitë shqiptare me ato serbe. Pas takimit mes funskioanr¨ve të OSBE-së dhe kyretarit Nagip Arifi, ky i fundit  ka njofton agjencia informative “Presheva Jonë” se nga diplomatët e OSBE-së ka kerkuar hapjen e një univesriteti shqip për studentët e Luginës së Preshevës, kudo qoftë në Bujanoc apo Preshevë.

 

AVNI JUSUFI

(Foto: Prsh)

 

Bujanoc,13 qershor

 

Zv.ambasadori i OSBE-së në Beograd Tomas Mur, si dhe shefi i zyrës së OSBE-së në Bujanoc  Erik Manton janë takuar sot me kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi. Sipas  kryetarit Arifi, se temë kryesore ishte situata politike dhe e sigurisë të komunës së Bujanocit dhe ka shtuar se  është një kënaqësi e veçantë të takohesh me ambasadorin e OSBE-së dy ditë pas marrjes së detyrës. ngaip Arifi pas takimit me zyrtarër e lartë të OSBE-së ka deklaruar për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë* se  “me diploamtët e OSBE-së biseduam kyresisht mbi  situatën politike dhe të sigurisë të komunën e Bujanocit, po ashtu biseduam edhe për rrjedhojën e seancës konstituive të kuvendit, dhe ishte një kënaqësi e posaçme sepse për herë të parë një zyrtar i lartë pas marrjes së detyrës së kryetarit të komunës, menjëherë na bëri një vizitë”. Ng ky takim z.Arifi nga diplomatët e OSBE-së po ashtu  ka kerkuar hapjen e një univesriteti shqip për studentët e Luginës së Preshevës, kudo qoftë në Bujanoc apo Preshevë.

 

Ndërsa zv.ambasadori i OSBE-së në Beograd Tomas Mur, deklaroi se Bujanoci është një qytet multietnik, prandaj kjo ka qenë rruga e duhur që komunën  e Bujanocit ta qeverisin së bashku partitë shqiptare me ato serbe. Mur thotë se “Kisha kënaqësi të takohem me kryetarin Arifi, dhe e përgëzova për formimin e qeverisjes lokale me Stojança Arsiq. Bujanoci është bashkësi multietnike dhe është e rëndësishme për stabilitetin që të ketë një qeverisje lokale  multietnike”.Sipas tij është  biseduar  me Arifin edhe për hapat e mëtutjeshëm në lidhje me fakultetin ekonomik për vitin e ardhshëm dhe suksesin që kemi arritur më herët duhet ta vazhdojmë më tutje,përfundon Mur.


3 Komente

 1. Argjent Goga, June 13, 2012:

  Ooooo gënjeshtar, mos i merr lajmet prej portalit Titulli.com nëse nuk e citon burimin. As fotografit mos i prej (cat pjesë qe nuk është logo e Titullit). Nëse nuk je aj burrë që e citon burimin, atëhere as mos e merr lajmin e me i gënju lexuesit e tu se gjoja portali juv e ka përcjell këtë ngjarje. Caj personi a.i. që e keni shënu ju nuk egziston fare, veç mashtrimi i juaj. Përveç portalit http://www.titulli.com, përfaqësues të portaleve tjera nuk ka pas në takim.

  Kjo është e disata herë që i merrni lajmet pa citu, po ma e keqja edhe duke thënë se raporton presheva jonë, që në këtë rast është gënjeshtër e kulluar.

  P.S. Gazetari me gënjeshtra nuk bëhet … Nëse nuk ndaleni kemi me i postu të gjitha lajmet që deri më sot i keni vjell, e nëse as kjo nuk mjafton, do të marrim masa adekuate ligjore, ndaj juve i ashtëquajtur gazetar dhe portalit tuaj…

 2. Argjent Goga, June 13, 2012:

  Me që ja paske ndrru emrin autorit të tekstit, ndrroje edhe foton se sështë e jotja, ce faktet edhe për lexuesit, kshyrne pjesën që e ka vjedh presheva jonë prej portalit informativ http://www.titulli.com, që është pa logo…krahasone vet edhe e shihni… rrena i ka këmbët e shkurta

 3. Argjent Goga, June 13, 2012:

  hahahah tash paske vjell edhe prej bujanoci.net. Mendove po ja lo komentit a foton pe ndrroj e njerezit me mendu se kam rrejt une.
  Jo zotni tash hajn i dyfisht. Foton e Titullit e paske hjek po e paske ndu te Bujanocit.net.
  Leje edhe cet koment mos e fshi si cat tjetrin qe e ke lon ma posht, per transparenc…

Komentoni