Suedi: Policja e parë me mbulesë

Dona El Xhamal (Donna Eljammal) 26 vjeçare është bërë policja e parë me mbulesë në Suedi. Ajo kishte dëshiruar të punonte si police shumë kohë para se të fillonte të mbante mbulesën islame.

“Prej se kam qenë e vogël unë dëshiroja që ti ndihmoja të tjerëve në vend se vetëm të qëndroja para kompjuterit.”

Vitin e kaluar u lejua mbajtja e mbulesës në policinë suedeze pas një debati të gjerë në vend.

Ajo e mban mbulesën e saj gjatë punës në polici dhe thotë se nuk ka asnjë pengesë gjatë punës andaj nuk e shef të arsyeshme heqjen e saj.

Sipas legjislaturës Islame veshja modeste e mbulesës është obligim për çdo femër të moshës se rritur.


5 Komente

 1. Roni, December 7, 2011:

  Nuk kisha preferuar per mendimin tim që mbulesa të përdoret në Polici ,policija është organë shum i ndishëm ligjor,dhe ka punë shum me qytetërim dhe mund të vij gjdo her deri te provokimi i mbulesës nga ana e qytetarëve në teren apo gjetiu…..

 2. Adi, December 7, 2011:

  Suedia ka dashur te tregoj qe eshte vend tolerant dhe ka bere shume mire. Kjo gje gjithashtu do rrisi besimin organet e rendit nder emigrantet apo qytetaret muslimane ne vend. Gjithashtu nuk mendoj se do nxisi provokim, madje poshte kapeles se policit do duket shume pak shamia.

 3. Gazi, December 8, 2011:

  E kam vetëm një pytje për Dona El Xhamal, sa femra jan police ne shtetin e origjinës saj?

 4. lapjani, December 8, 2011:

  skandal femra me shami te trus bothen te rrin ne shtepi

 5. Gilan-G, December 8, 2011:

  A ne Kosove ku 85 % jane Musliman edhe ne shkolla po ju pengon shamija, i kisha preferu gjith qysh qe Enver Hoxha me shku per vizite ne Suedi !

Komentoni