Sot fillon Haxhi me mbi 2.5 milionë haxhilerë

 

Muslimanë nga mbarë bota do të fillojnë sot udhëtimin vjetor të Haxhit. Autoritetet arabe kanë njoftuar se rreth 2.5 milionë njerëz pritet të jenë pjesë e kësaj ngjarje.Ky udhëtim fokusohet në Mekë, që është vendi i shenjtë i islamit, dhe vendlindja e Profetit Muhamed, a.s. Haxhi këtë vit zhvillohet mes një vale të paparë të protestave anti-qeveritare në botën arabe që ka rrëzuar autokratët në Tunizi, Egjipt dhe Libi.


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni