Shqiptarët japin 5000 euro për t'u bërë "gradzan" i Serbisë

Beograd, 7 maj- Shqiptarët nga Kosova kanë paguar 3.000 deri në 5.000 euro për paraqitje të banimit në ndonjë vend në Serbi dhe në këtë mënyrë kanë marrë dokumentet e udhëtimit me kod biometrik me të cilat kanë mundur të udhëtojnë pa viza e pa pengesa në Evropë, transmeton sot gazeta e Beogradit “Blic”. Sipas kësaj gazete, praktika e paraqitjes së vendbanimit të rremë është specialitet kudo nëpër Serbi. Në vazhdim e sipër është aksioni i policisë për t’i verifikuar këto keqpërdorime, të cilat siç transmetojnë medie të Beogradit, e kanë vënë në rrezik regjimin e liberalizimit të vizave në Serbi

Pas kontrollimeve shumë mujore, me aksionin „Bozhur” janë arrestura 24 persona nag të cilët 16 nëpunës të policisë kufitare nga Beogradi, Nishi e Vranja.  Ata janë arrestuar me dyshimin se kanë ndihmuar azilantët e rrejshëm të shkuar në vene të Bashkimit Evropian duke marrë ryshfet së paku nga 100 euro për një certifikate të lindjes, vërtetimin për shtetësi ose vendbanim.


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni