Shkup: Rrahje masive mes nxënësve maqedon dhe shqiptarë

SHKUP, 11 prill (AIP) -Në kryeqytetin e FYROM-it, në Shkup sonte në stacionin e autobusëve shpërthyen përleshjet mes stë rinjve shqiptarë dhe maqedonas, njoftjnë agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”.

 

Policia tha se disa pjesëmarrës të këtij konflikti janë  arrestuar , por nuk jepen specifikon nëse kjo është një konflikt i grupeve të ndryshme etnike. Gjatë incidentit, ishin dëmtuar  dy autobusë dhe transportin publik. Policia intervenoi në keto përleshje masovike, për t’i shpërndarë të rinjtë nga kacafytjet dhe për ta qetësuar situatën.

 

Korrespondenti i agjencisë së lajmeve “Presheva Jonë” nga Shkupi njofton se ka shume tër arrstuar nga radhët e shqiptarëve, në mesine tyre edhe të plagusur të cilët u desht t’i nënshtrohen urgjencës.

 

Në ndërkohë në Shkup, në të njëjtën kohë u zhvillua ceremonia me rastin e kthimit në vendin e tij  Johan Tarkulovski, shtetas maqedonas i cili ishte i akuzuar i  Hagës për krime lufte të kryera gjatë konfliktit të armatosur në Maqedoni në vitin 2001.


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni