Serbia dhe Kosova* marrin pjesë në takimin rajonal

Përfaqësuesit e Kosovës dhe të Serbisë kanë marrë pjesë në një takim rajonal, për herë të parë që nga nënshkrimi i marrëveshjes për bashkëpunimin rajonal.

Në takimin që u zhvillua në Danillovgrad të Malit të Zi, me rastin i inicimit të platformës së Ballkanit perëndimor për arsim dhe trajnim, zëvendësministri serb i Shkencës, Zoran Kostiq, është ulur pranë përfaqësueses së Ministrisë kosovare për Arsim, Riva Prekorogja.

Në tavolinën e delegacionit të Kosovës ka qëndruar mbishkrimi Kosovë, së bashku me yllin, raportojnë mediat në Podgoricë.

Kreu i delegacionit të Bashkimit Evropian në Mal të Zi, Leopol Maurer, e ka vlerësuar si gjë të mirë për rajonin pjesëmarrjen e Kosovës dhe të Serbisë.

Prishtina dhe Beogradi, më 24 shkurt, kanë arritur marrëveshjen për bashkëpunimin rajonal, e cila parasheh prezantimin e Kosovës me fusnotë.

Kjo e fundit përmban Rezolutën 1244 të Kombeve të Bashkuara dhe mendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë për aktin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës.


1 Komente

  1. hoxha, March 7, 2012:

    me falni aty ska qen KOSOVE,por kosvo

Komentoni