HALIMI : SERBIJA NUK ËSHTË SHTETI YNË !


Gazetari serb nga gazeta “Kurir” ka hasur në një poster të PVD-së ku  në inicialet e kësaj partie, përfaqësohen vetëm me simbolet, flamurin shqiptar, amerikan dhe të BE-së e jo edhe të Serbsës ?!  Gazeta serbe Kurir,e ka konsideruar skandaloze veprimin e  z.Halimi . Lideri i Partisë për (PVD) Veprimit Demokratik Riza Halimi (deputet) në një intervistë për gazetën në fjalë, ai  i ka shpjeguar arësyet  pse nuk është vënë flamuri i Serbisë në  në posterin e PVD-së, raporton agjencia informative “Presheva Jonë”


 

Preshevë, 12 maj

 

Pyetjes së parë të gaztës serbe Kurir shtruar deputetit shqiptarë nga Lugina e Preshevës lidhur me atë pse në posterin me inicialeve të  partisë (PVD) së tij  mungon flamuri serb, z.Riza Halimi ju është përgjigjur:

– Sepse, përveç premtimin se shqiptarët do të integrohen në shoqërinë serbe, asgjë nuk ndodh. Fitohet përshtypja se Serbia nuk shqiptarët nuk shef si qytetarë të barabartë  dhe shqiptarët nuk e përjetonjë Serbinë si shtetin e tyre.  Dhe pasiq qe serbia nuk njeh simboletr tona, une nuk di spe ta vjmë simbolin, flamurin sebë, për cka mungesa  eflamurit serbë në posterat tanë flet qartë ?!

 

Po, pse atëherë këta tre flamuj. A nuk firkësoheni se mund t ju akuzojnë për këtë vepër provokuese ? Deputeti Halimi kësaj pyetje ju është përgjigjur:

– Një simbol kombëtar shqiptar, dhe atë të  SHBAe qartë për shkak anagzhimeve dhe aktiviteve të ambasadës amerikane e cila ka bërë dhe po bën  më shumë në lidhje me integrimin e shqiptarëve në shoqëri dhe institucione,  se sa ajo serbe.  Ata që akuzojnë , ata ajnë vetë që nuk rrespekton ligjet dhe të drejtën për integrimidhe të drjetat kombëtare të shqiptarëve  në Luginë,

 

 

SHPËRNDAJE