Ky minsitri serb Ivica Dacic jo që të thirrë një konferencë për shtyp dhe të tregoj se si i ka arrestuar dy polic kufitar të Kosovës – por të pranojn  formoj dhe ngrisë një Komision ndërkombëtarë për ndjekjen e të gjithë kriminelëve dhe të hap dosjet se si dhe nga kush është dhën urdhër për vrasje e gjenocid që është kryer kundër neve shqiptarë më shumë së një shekull e gjysmë .  Pyetje , si ndihen shqiptarët në tokat e tyre në komunat shumicë të banuar në Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevë kur në zonën kufitare të Kosovës bëhen  këso arrestime, thotë për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë” z.Refki Hsani, publicisti i pavarur nga Krahina shqiptare e mbetur nënë administrimin e Serbisë.


Sipas z.Hasani, Ministri i Brendshëm i Serbisë, z.Ivica Dacic pati kohë që ti marrë fotografitë nga vendi i ngjarjes dhe  të dal edhe në një komunikat  për shtyp .

Ne i themi z.Ivica Dacic . Së pari Beogradi ti arreston të gjithë ato që kan bërë :

 

–        Vepra kriminale ,

–        Kan bërë vrasje ,

–        Pastrim etnik ,

–        Gjenocid ,

–        Dhunime  ,

–        Dëmtime të pronës private dhe publike

Jo vetëm në Kosovë por në tërë ish-hapsirat e RSFJ-së  e porosisim z.Ivica Dacic që të thirrë jo një konferencë për shtyp dhe të tregoj se si i ka arrestuar dy polic të Kosovës por të pranojn

 

– Formoj dhe ngrisë një Komision ndërkombëtarë për ndjekjen e të gjithë kriminelëvë dhe të hap dosjet se si dhe nga kusah është dhën urdhër për vrasje e gjenocid që është kryer kunbdër neve shqiptarë më shumë së një shekull e gjysmë .

 

***

Në vazhdim publicisti ynë Hasnai ka nënvizuar se këto arrestime mbjellin frikë, kërkon luftë kërkon nisjen e ndonjë konflikti të hapur në këto hapsira të Ballkanit.

Por a bën dikush pyetje , si

–  Ndihen shqiptarët në tokat e tyre në komunat shumicë të banuar në Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevë kur në zonën kufitare të Kosovës bëhen  këso arrestime .

– Si ndihen ato pak shqiptarët që kan mbetur të jetojn  në Beograd , Nish , Leskoc e Vranjë .

Beogradi duhet të ndalet , ti kushtëzohet pasi ende nuk i plotëson asnjë nga kushtte , kriteret dhe parimet e Bashkësisë ndërkombëtare dhe të Unionit Europian  .

Refki Hasani  është publicist i pavarur,punon si Prof. i Ekonomisë, publicist i pavarur nga Krahina shqiptare e mbetur nënë administrimin e Serbisë . Contact: [email protected]

SHPËRNDAJE