PROTESTË në kufirin Serbi-Kosovë: Lugina e Preshevës këkon heqjen e polisave doganore

Ashtu siq ishte paralajmëruar  sot në pikën kuiftare (Mucibabë) mes Kosovës dhe Serbisë është  protesta me moton ”Hiqni tarifat”. Me këtë protestë ku ishin tubuar rreth 100 protestues kërkuan  njëzërit nga qeveria e Sërbise dhe ajo e Kosovës rishqyetimin e marrëveshjes duke  eleminuar  polisat,  tarifat doganore, njofton agjencia informative “Presheva jonë”

 

Preshevë,  17 mars

 

Nën organzimin e Lëvizjës së Re sot në orën 14-të ashtu siq ishte paralajmëruar nga organizatorët në pikën kuiftare (Mucibabë) mes Kosovës dhe Serbisë u tubuan rreth 100 qytetarë, kryesisht nga Presheva dhe Bujanoca si dhe viset tjera të Luginës për të protestuar  me moton ”Hiqni tarifat”. Me moton, ‘ hiqni tarifat e polisave, zbatoni kushtetutën  ndihmoni Luginën si dhe 60 euro askund në botë vec Kosovës ‘ ishin këto kërkesat e protestës së sotme të organizuara nga Lëvizja e Re  Sipas folësve të kësaj proteste të mbështetur edhe nga Lëvizja për Kthim dhe Integrim “Guri i Zi” në Bujanoc  u kërkua njëzirit  nga qeveria e Sërbise dhe ajo e Kosovës të rishqyetojnë marrëveshjen e Brukselit  duke  eliminuar  polisat,  tarifat doganore, sespes ka goditur mjaft qytetarët e Lginës së Preshvës ashtu këshut tèe diksrminuar në aspektin ekonomik e social, ku pjesa dërmuese e popullatës sot janë të papunë, njofton agjencia informative “Presheva jonë”


1 Komente

 1. Raif, March 17, 2012:

  Taksa nje her qe vehet,problem te hiqet
  e vetmja menyr per te heq taksat duhet te organizohemi gjith qytetaret e lugines,te komunes se Kamenices.komuna e Gjilanet.pa pretendime politike.por te shiqojme interesin ekonomik dhe gjendjen sociale sidomos te popullates e cila jeton ne troje shqipetare ne lugin.
  Dhe te mendoj mir qeveria
  e kosoves apo elita(paria) KOSOVARE e cila per interesa te disa KOMPANIVE te sigurimeve punon.prap po e ceki ta lem anash POLITIKEN.
  JU LUTEM SA E PERKRAHNI KET MENDIM

Komentoni