PRESHEVË: Me ilahi e aktivitete kulturo-fetare u përkujtuar jeta dhe vepra e Muhammedit a.s.

Adelina Tahiri, drejtuese e unionit të medresantëve.

Për këtë program të pasur artistik fetar për nder të Ditëlindjes së pengamerit tone Muhammedit a.s, u përkujdes  Unioni i Medresanteve të Preshevës (UMP) i  drejtuar nga Adelina Tahiri  të cilat shfaqën ilahi ,monologje, pjesë të mevludit, ligjëratë fetare dhe Hytbeja lamtumirëse e Muhamedit a.s..Znjsh.

Adelina Tahiri, drejtuese e unionit të medrsantëve  thotë se për organizimin e këtij programi janë marrë të gjitha vajzat në mënyrë që ky program të jetë madhështor për kujtimin e ditëlindjes së njeriut që la hapa të pashlyeshëm në tërë historinë e njerëzimit.

 

Preshevë, 2 shtator/AIK-Presheva Jonë

Diëtlindja e Muhammedit a.s sot në Preshevë kishte tubuar qindra veta, kryesisht të reja në sallën e Shtëpisë së Kulturës Abdulla Krashnicaplote e përplot kryesisht të reja për të cilët u shfaq një  programipasur  fetaro-kulutror të organizuar nga medresantet e Luginës së Preshevës.

 

Programi I sotëm u përcoll nga një numër i madh i femrave shqiptare që kishin ardhur për ndjekur enkas  nga afër këtë program. Për këtë program të pasur artistik fetar për nder të Ditëlindjes së pengamerit tone Muhammedit a.s, u përkujdes  Unioni i Medresanteve të Preshevës (UMP) i  drejtuar nga Adelina Tahiri  të cilat shfaqën ilahi ,monologje, pjesë të mevludit, ligjëratë fetare dhe Hytbeja lamtumirëse e muhamedit a.s..

Znjsh. Tahiri, drejtuese e unionit të medrsantëve  thotë se për organizimin e këtij programi janë marrë të gjitha vajzat në mënyrë që ky program të jetë madhështor për kujtimin e ditëlindjes së njeriut që la hapa të pashlyeshëm në tërë historinë e njerëzimit. Në fund Këshilli organizativ i Medresanteve programin fetaro-kulturor e përmbyllën me hytben lamtumirëse të muhamedit A.s (RTP)


4 Komente

 1. Prof.Intelegennca!, February 3, 2012:

  Esselamu alejkum!
  All-llahu qofte me ju gjithmon…
  All-llahu ju meshirofte
  All-llahu ju dhashte..shendet..suksese…te me tutjeshme!
  vazhdoni keshtu..jeni me te mirat net mbar trojet tona!
  eselamu alejkum!

 2. Fatimja/Bujanovc, February 3, 2012:

  selam juve ardhemirae e Islamit!
  nuk kam fjale ,,per ju…….
  All-llahu qofte i kenaqur me ju..
  Ne jem shum krenar qe ju kemi!!

 3. rinesa shaqiri, February 4, 2012:

  Eselamu alejum!
  desha t’ju pergesoj per punen e mire qe keni bere me te vertet gjithçka ishte fantastike ilahit ligjerata kur’ani , ne femrat kishim nevoj per kete tubim te zgjohemi sado pak nga ai gjum , ne femrat duhet te dim te drejtat tona si femra qe jemi .
  ju faleminderit !

 4. Albana Thaçi, March 20, 2012:

  Ju pershendes duke ju uruar pun te palodhshme dhe shpresoj te vazhdoni edhe me teje me keso pun madhore ngase rinia e sodit ka nevoj shum per Njohuri Fetare.. Allahu ju shperbleft me shperblimet me te mira Ju shperblefft ne qdo hap te jetes Me Respektt : Albana Thaçi

Komentoni