Policia zviceran e i shpallë « luftë » kriminelëve nga ballkani

’ Një kriminel serb i luftes arrestohet ne Grenoble ‘’, ‘’Boss-i serb i’’cibritashëve’’ arrestohet’’, ‘’një kriminelë serb nuk i shpëtoi dot dëbimit’ , janë këta titujt e shkrimeve të fundit në gazetat zvicerane duke folur për aksionet e policisë zvicerane kundër mafias dhe bandave kirminale në këtë vend.  Një tjetër kriminel serb (28 vj.) ka mbytur një të ri për 5 franga ?! Sipas mediave zvicerane kirimineli serb është i lindur në Zvicër dhe ai edhe pse nuk din as shkrim e as lexim serbisht është dëbuar në Serbi.
 
Gjenevë, 11 mars/AIK-Presheva Jonë

Se vërtetë policia zviceran e ka intesifikuar aksionet kundër prijësve të krimit të organizuar në Zvicër dëshmojnë edhe arrestimet  e shpeshta të kriminelvë dhe mediat e Zvicrës për cka nuk kalon ditë pa shkruar për ndonjë rast kriminal, të cilët janë njerëz kryesisht nga ballkani. Këto arrestime dhe aksione kundër kriminalitetit bëhen falë aksioneve të suksesshme dhe aktive të policisë speciale “Le Figaro”, i ka deklaruar AIK “Presheva Jonë” shefja e policise kantonale të Gjenevës znj.Isabele Ruchat.  ‘’ Një kriminel serb i luftes arrestohet ne Grenoble ‘’, ‘’Boss-i serb i’’cibritashëve’’ arrestohet’’, ‘’një kriminelë serb nuk i shpëtoi dot dëbimit’ , janë këta titujt e shkrimeve të fundit në gazetat zvicerane duke folur për aksionet e policisë zvicerane kundër mafias dhe bandave kirminale në këtë vend.  Një tjetër kriminel serb (28 vj.) ka mbytur një të ri për 5 franga ?! Sipas mediave zvicerane kirimineli serb është i lindur në Zvicër dhe ai edhe pse nuk din as shkrim e as lexim serbisht është dëbuar në Serbi. (’’Criminel de guerre serbe arrêté à Grenoble’’, ‘’Un serbe, joueur de bonneteau arrêté’’, ‘’Un criminel serbe n’échappera pas à une expulsion’’) janë kete vetëm disa titujt ne shtypit zvcierane te cilat shkrujane për aksionet e plicse zvciecerane ku nde rkrimkineleve ne kete vend, qe sipas autoriteve helvetike, nje nume i madhe vij enga ballkani. Madje shtypi ketushem ka shkruar se policia e Zvicrës i ka shpallur « lufte » kriminelëve nga ballkani.

 
Serbi i cili nje të riu ja morri shpirtin për 5 franga dëbphet në Serbi ?!
 
Luftën kundër bandave kriminale dhe mafias policia e nisë me arrestimine kriminelti serb të luftës ditë më parë në Grenoble. Fjala këtu është për kriminelin serb Milorad Momic (47) pjesëtar i ky i një bande mafioze « scorpion » i këkruar nga intererpol-i dhe polica ndërkombëtare. Pastaj para pak ditësh, pikërisht mbi në qendër te qytetit të Gjenevës në vendin e quajtur Mont-Blans ku gravitojnë më së shumti turistët, aty policia ka arrestuar kriminelit tjetër serb (50) i cili në emër të lojës së ”cibritashëve”  (bonneteau) grabiste turistët duke mashtruar ata nga 100 e 200 euro..Sipas policisë kantonale të Gjenevës ai është një serb i cili vjen nga Anenncy i Francës, në kufi me Gjenevën. Ndërsa arrestimi i i fundit i kriminelit serbë ka ndodhur në fund të javën e kaluar më 8 mars . Madje policia ket kriminel serb në Serbi pa pasur kurrëfarë lidhjesh me vendin e oirjgnës, ka njoftuar shtypi helevetik. Ky serb i lindur në Zvicër (28 vj. Pöschwies (ZH) aktivitetine tij kriminal e kishte filluar nga mosha 16 vjeqare ku ai ishte akuzuar nga drejtësai zvicerane për mbytjene një të riu tjetër vetëm për 5 franga ?!, ka shkruar gazeta ”20 minutes”. Sipas mediave zvicerane kirmkineli serb edhe pse nuk din as shkrim e as lexim serbisht ai është dëbuar në Serbi.
SHPËRNDAJE