Preshevë, 13 maj  -Kufir mes Serbise dhe Maqedonise duket se eshte bere pika laimtare e rpeferuar nga ana e kontrabandisteve te cilet koheve te fundit pos droges (17 kg dje u kapen nga nje sudez) po trafuikohet edhe me cigare si dhe me viegra, siq ndodhi sot. Në Maqedoni sot eshte lëshuar një informacion se doganierët serbë në vendkalimin kufitar Preshevë kane penguar përpjekjen e kontrabandimit të Viagra-ve indiane nga Maqednia drejt Serbisë edhe pse e kishin “destancionin zyrtar” per ne Wiernë.  Në ngarkesë me vlerë gati 1.000.000 euro, cka Dogana e Maqedonisë në aeroportin e Shkupit ka regjistruar deklaratë që ka aty malle me vlere vetëm 7.000 euro, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ne kishim për të kontrabanduar drogë, ne kemi borxhet e kumarit?! justifikime Amazing dy suedezët në rrugën e tyre nga Greqia që oficerët tanë doganave përgjuar në Preshevë

Burimet në Maqedoni pranuar se dërgesa me Viagra e bërë në Indi arriti në aeroportin e Shkupit, por shtoi se avioni “Air Serbia” duhet të vazhdojë rrugën në Beograd dhe Vjenë. Megjithatë, në mënyrë që të mos dërguar avion të madh, kompania “Air Serbia” ka vendosur të transferojë pilula me kamion në Beograd.

Zaplenjeni lekovi za potenciju

Rasti u zbulua më 9 maj. Doganierët në vendkalimin kufitar Preshevë pas shqyrtimit vërejtur shumë ndryshime, edhe pse ngarkesa kishte dokumentacionin e garancisë të lëshuar në Maqedoni dhe vlerën e përcaktuar prej vetëm 7,000 euro.

Shumica ishin për potencë e drogës “Kamagra 100”, Bordi njoftoi 40.000, dhe produkti ishte një gjashtë-fish. Një total prej 253,800 bordi, që do të thotë se është zbuluar një tepricë të deri ne 213,800 tableta në 4 tableta. Vlera e parashikuar e kësaj sasie është pothuajse 850.000 euro.

Ajo duhet të kihet parasysh se kur vlerësohet vlera e mallrave të marra në konsideratë çmimin më të mirë që mund të gjenden në treg, kështu që vlera e këtij konfiskim mund të jetë aq i lartë sa të gjithë 1.5 milionë e më shumë.

Në produkt u gjetën dhe 1,000 kuti të drogës “Cenforce 200”, e cila nuk është regjistruar as si amlle prej 500 kuti të drogës “Sildalis”, të cilat janë përdorur edhe në problemet me potencë. Vlera e vetëm kjo pjesë e mallrave të padeklaruar është vlerësuar në 130,000 euro.

Administrata Doganore serbe supozon se ngarkesa e mallit e thënë  nuk kishte destziancionin te mbërrijë në Vjenë, por ideja ishte se në rrugën për në destinacion ato te”zhduken”duke  përfunduar në tregun e zi në Serbi.

Foto: Uprava carina

SHPËRNDAJE