„Shqiptarët e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës në trojet e tyre etnike e kanë Referendumin e  vitit 1992, pastaj Lufta e Armatosur e UÇPMB-së dhe validiteti i delegatëve shqiptarë të Luginës së Preshevës nuk  e  lejon të biem në kurthin serb të bëhen pazarllëce në emër të shkëmbimit të territoreve sepse  dihet qartë vullneti i popullit tonë nga Lugina e Preshevës e përcaktuar me kohë drejt ribashkimit me Kosovë dhe bashkimin të të gjithë shqiptarëve të ish-Jugosllavisë me Shqipërinë…“ ka deklaruar për agjencinë informative „Presheva Jonë“ z.Orhan Rexhepi lider i LKSH-së, njëherit nënkyretar i Kuvendit komunal të Preshevës

 

 

Preshevë, 9 shkurt/ AIK-presheva Jonë

Nëse serbët e Kosovës realizojnë Referendumin e përfolur apo farë statusi special në Kosovë, atëherë cilat do të ishin qëndrimet e juaja, do të kërkoshit edhe ju ngjajshëm dicka të tillë  si dhe për perspktivën e tri qendrave  (Medvejgë, Bujanoc dhe Preshevë) të banuara me shqiptarë etnik në kufi me Kosovën dhe Serbinë  lideri i LKSH-së z.orha Rexhepi, nënkryetar i Kuvendit komunal të Preshevës për agjencinë informative „Presheva Jonë“ ka deklaruar se “Derisa Ministrat e Mbrojtjes të vendve të NATO-s paraljmëruan zgjidhje politike për veriun e Kosovës, derisa Raporti më i ri i Grupit Ndërkombëtar të Krizave e thotë afërsisht të njejtën gjë, derisa Raporti vjetor i Intelegjencës Kombëtare Amerikane paralmëron se këtë vit Kosova do të jetë vendi më problematik në Europë, derisa Instituti Gjerman për çështje Ndërkombëtare paralajmëron raund të ri të ridefinimit të kuifijve dhe derisa diplomati austriak Erhard Busek ka propozuar këmbim të teritoreve mes Kosovës dhe Serbisë dhe mbi të gjitha derisa më 30 Janar 2013 i skadon forca juridike Konferencës ë Ambasadorëve në vitit 1913 të Londrës udheheqësi tanë shqipatarë, politik eisnititucional të Luginës së Preshvës po bëjnë gjumë dhe poltik pasive dhe po dëgjojnë anash kush cka e kah po i fishkëllojnë herë me Kosovë e herë me Serb..edhe pse Karta e Kombeve të Bashkuara  u garanton popujve autokton të drejtën legjitime për vetvendosje bashke me Konferencën e Helsinkit të vitit 1075 e cila mundëson  ndryshimin e kufinjëve me marrëveshje…”

 

Shqiptarët e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës në trojet e tyre etnike sipas z.Reshepi e kanë Referendumin e  vitit 1992, pastaj Lufta e Armatosur e UÇPMB-së dhe validiteti i delegatëve shqiptarë të Luginës së Preshevës nuk  e lejojmë të biem në kurthin serb të bëhen pazarllëce në emër të shkëmbimit të territoreve sepse  “dihet qartë vullneti i popullit tonë nga Lugina e Preshevës e përcaktuar me kohë drejt ribashkimit me Kosovë dhe bashkimin të të gjithë shqiptarëve të ish-Jugosllavisë me Shqipërinë…“ ka deklaruar në fund për agjencinë informative „Presheva Jonë“ z.Orhan rexhepi lider i LKSH-së, njëherit nënkyretar i Kuvendit komunal të Preshevës

SHPËRNDAJE