OKB kërkon të ndalojë “Komedinë Hyjnore” për shkak frazave raciste, islamo-fobike

Stereotipe, përmbajtje dhe fraza fyese, raciste, islamo-fobike, homofobike dhe antisemite që mund të kuptohen me vështirësi dhe rrallëherë shpjegohen në mënyrë korrekte. Kjo është përmbajtja e “Komedisë Hyjnore”, e Dante Aligerit, sipas “Gherush92”, organizatë studiuesish dhe profesionistësh që gëzojnë statusin e konsulentëve special në Këshillin Ekonomik dhe Social të OKB-së. “Nuk kërkojmë censurë, -saktëson Valentina Sereni, presidente e ‘Gherush92’, -por do të donim që të rinjihet, në mënyrë më të qartë, fakti që në “Komedinë Hyjnore” ka përmbajtje raciste, islamofobike dhee antisemite. Arti nuk mund të jetë mbi çdollojë gjykimi kritikë. Për këtë arsye kërkojmë që të përjashtohet ‘Komedia Hyjnore’ nga programet e shkollave publike, ose të paktën të shtohen komentet dhe sqarimet e nevojshme” (shqip)
1


1 Komente

  1. Shqyptar, March 19, 2012:

    Hiç ma i mire, as ma i paqt, e aq ma shume fyes nuk eshte as libri “Çeta e Profeteve”, e autorit shka, i cili fyen rende profetin Muhamed a.s, dhe i cili autor, ne kohen e Austro-Hungarise, bashke me ushtaret e tyre dhe shkije, ka nxjerre sy shqiptaresh muslimanë per se gjalli, prej Shkupi e deri n’Prizren, po kete fakt kush s’e permend, perkundrazi, per t’u bere edhe me i madh krimi kunder viktimava, ai mesohet si “hero” e shkrimtar shqiptar me fame, e ai vet e ka mohu te qenit shqiptar, duke pohuar se, quhet Petar Bogdanoviç, se eshte shka dhe si i tille edhe i sherben kishes ortodokse sllave, po masi na muslimanët po flejme, atehere na imponohen per “heronj” edhe armiqt e kombit tone shqiptar e t’atdheut tone Shqypni.

Komentoni