Ambasadori Akan Ismaili, u takua me Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës Barack Obama dhe zyrtarisht ia dorëzoi Letrat Kredenciale si Ambasador i Republikës së Kosovës në SHBA.

Presidenti Obama i uroi Ambasadorit dhe familjes së tij mirëseardhje dhe tha se pret që të punojnë së bashku në thellimin e marrëdhënieve tashmë të afërta në mes të dy vendeve.

Më tej, në fjalën e tij, Presidenti Obama theksoi se Kosova është shtet i ri me të ardhme premtuese. Sipas tij, në katër vitet që nga pavarësia, Kosova ka pasur arritje të mëdha, duke i realizuar obligimet e veta për krijimin e një shteti sovran, të pavarur dhe për të ndërtuar institucione demokratike dhe multietnike në shërbim dhe mbrojtje të interesave të të gjithë qytetarëve.

Ai shtoi se mbetet edhe shumë punë për t’u bërë, dhe se iu bën thirrje liderëve të Kosovës që të mbeten të përkushtuar për vazhdimin e përparimit. Sipas Presidentit Obama, Shtetet e Bashkuara do të mbeten përkrahë Kosovës në përmbushjen e detyrave të vështira të domosdoshme për avancimin e reformave.

Ai poashtu shtoi se Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për sovranitetin, integritetin territorial dhe pavarësinë e Kosovës.

Sipas tij, SHBA-të do të vazhdojnë të ofrojnë mbështetjen e tyre për integrimin e plotë të Kosovës në institucionet rajonale dhe ndërkombëtare, që të mund të marrë vendin e saj që i takon brenda Evropës, e tërësishme, e lirë dhe në paqe.

Në fjalën e tij, Ambasadori Ismaili përcolli përshëndetjet e Presidentes Jahjaga dhe urimet e sinqerta të popullit dhe të qeverisë së Kosovës.

Ai poashtu ritheksoi orientimin e përhershëm të Kosovës që si shtet i pavarur dhe demokratik të vazhdojë të zhvillojë marrëdhënie sa më të afërta me SHBA-të, bazuar në miqësinë dhe respektin e përhershem për popullin amerikanë dhe SHBA-të.

Në ceremoninë në Shtëpinë e Bardhë, Ismaili u shoqërua nga bashkëshortja dhe femijët e tij.

Që nga arritja e tij në kryeqytetin e SHBA-ve, Akan Ismaili tashmë i ka dorëzuar kredencialet tek zëvendës sekretarja e Departamenti të Shtetit Wendy Sherman. Ambasadori Ismaili është Ambasadori i dytë i Kosovës në SHBA, thuhet në njoftimin e Ambasadës.

SHPËRNDAJE