Nodhë edhe kjo në shitoret e Zvicrës: Coop për mua dhe për ty, por jo edhe për shqiptarët !

Në shitoret e Zvicrës shqipatrët persona non grata : Coop për mua dhe për ty, por jo edhe për shiptarët !

Sidoqoftë, ekipi i agjencisë “Presheva jonë” ka kontaktuar disa qytetarë shiptarë në Lausanne (ku jetojnë rreth 10 mijësish)  të cilët na thanë se këmba e tyre kurrë më nuk do të shkelë në Coop…?!

 

Lausanne, 3 gusht

“Si mundet Coop-i ta trajtoj popullatën  shqiptare kështu, duke vënë në  abuzim mallin e vetë ?!..” ka pyetur kalimtarja erastit Jeta Zeqiri,m një kosovare  e cila ishte gërrditur nga perosnleenli i Coop-it të cilët në hyrje në shitores, afër mskarave kishin vënë një pano të madhe me m bishkrimin edhe në gjuhën shqipe (siq po e vëreni në foto)  “Krejt shmikat që i provoni duhet me i pagu..” , ka shkruar shytpi zvcerane., njofton agjencia informative kombëtare “Presheva jonë”.

 

Në shitoret e Zvicrës shqipatrët persona non grata : Coop për mua dhe për ty, por jo edhe për shiptarët ! Veq asaj që ky “mesazh” duket injorues që mund të këtë elemente raciste (sepse në Zvicër, pos komunitetin  shqiptarë ka edhe së paku 20 komunitete tjera, dmth jozvicerane) dhe vet  fjalia si fjali nuk qëndron , sepse është e shkruar edhe me  plot gabime.

Gjatë pushimit të tij drekës, një studente e re e  cila kishte shkuar për të blerë drekë e saj në Coop para se të blejë, është i tronditur nga ky mesazh me ektë meszah parfa hyrjessë kësja shtëpie mallrash.  ,Stdentja ka porositur personlenin e Coop-it që të  hejket panoja për t mos pasur pasoja os le të shrkuahet  si duhet “Për mua dhe për ju” dhe jo  “Për mua dhe për ju, por jo për shqiptarët”. Në fakt, secili që jeton në Zvicër ka dëgjuar ketë refren të reklamës sa herë që ka vizituar Coopit. Refreni “Coop për mua dhe për ty,..” është i njohur por jo edhe ai “Coop për mua e për ty, por jo edhe për shqiptarët”..të cilin refren e pjellë vetëm Coopi i Lausannes.

 

Këtë mbi shkrim ku fyhen shqptarët në njëfarë mënyre është përpjekur ta mbroj përgjejgësine Coop-it “ Qëllimi është  që t’mos fyer ose fajësojë dikë me ektë afishe, por ër të treguar vetëm disa rregulla tona..” ka shpjguar  zëdhënësi për Coop, Sabine Vulic, që në fakt gjugthcka mund të jetë e kuptueshme, kur mësohet mbiemri i kësja sllaves Vulic e cila flet në emër të Coop-it?! Sidoqoftë, ekipi i agjencisë “Presheva jonë” ka kontaktuar disa qytetarë shiptarë në Lausanne (ku jetojnë rreth 10 mijë sish)  të cilët na thanë se këmba e tyre kurrë më nuk do të shkelë në Coop…?!


5 Komente

 1. Seferi, August 3, 2012:

  Me shum se ta akuzoni Coop-in analizoni shkaqet dhe arsyet pse pikerisht kjo firm ka mar ket vendim ,se fundja ndermarrjet nuk njofin as rac e as komb por njohin bleresit e tyre me te vetmin qellim per te realizu shitje,pa dashur te behem advokat i Coop-it me keqardhje mund te konstatoj se dikush nga ne ka keqperdor ket firm ,nuk po konkretizoj se spo du te jem i ulet…por kjo le te mbetet edhe si keshill per shelljen ton ….Turpi me gjithate na mbetet ne.

 2. Mias-90, August 3, 2012:

  Sa i perket kesaj teme,mendimi im esht qe coop-i nuk ka faj por kanë faj qe shkojn dhe i hapin kutit qe jan ne shitje dhe i perdorin,lyhen ne shitore.e kete po e behn vetem shqiptarkat,e ket pano e kajn shkru shqiptarkat qe punojn ne ket kozmetik,sepse grat shqiptare nuk dijn ende te lexojn frengjisht dhe propozimi i punetoreve shqiptar ka qenë që te shkruhet dhe shqip ndoshta ate herë .qdo shitore mbron mallin e vet dhe s’dmth qe jan kunder shqiptarve.mos gjykoni asnjeher nga jasht.

 3. Toni, August 3, 2012:

  nuk thash kurgju vetem thash se kjo nuk eksiston ne asnje shitore ne europ e as ne CH nese din shkrim lexim leht e kupton e nese jo atehere une nuk mundem me kry shkoll per te tjeret 

 4. Laperi, August 3, 2012:

  Po qfare turpi more po Shkine ta ka shkru kqyrja Mbiemrin VULIC

 5. Arburim Abazi, September 3, 2012:

  Un besoj qe ka diqka te madhe qe eeshte detyru COOPi me ba diqka te till, coopi nuk eshte firma raciste pasi qe ne coop punojn shum Nacionalitete. Por Zakonisht na kena qef me perdor qdo gje me kqyr a ban a sban, edhe me lan prap aty. e 10mi shqiptar me prek nga 1 sen bajn 10mi sene. besoj qe me kuptuat.

Komentoni