Cdo e dhjeta diplomë në Serbi është e pavlefshme, kanë dëshmuar  inspektorët  e arsimit  në Serbi gjatë një hetuesi ditëve të fundit.  Sipas inspektorëve  “jo vetëm diplomat e shkollave të mesme apo kolegje private, por edhe universitete prestigjoze  si në Beograd, Nish dhe Novi Sad kemi facifikime të tilla të diplomave”, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.
Preshevë, 8 mars

“Gjuatia”  e inspektorëve ndaj diplomave falce ka zbuluar ditëve të fundit në shumë qendra të larta shkollore, por më së denduri ato janë në Beograd dhe Novi Sad. Nga 2000 konrollime në  kolegje e universitete Serbi kanë ka hasur në  215 diploma të falsifikuara të lëshuar nga këto institucione, kanë njoftura sot mediat serbe. Sipas tyre këto cmimi i këtare diploamve sillet nga 1000 euro deri në 2.500 mvaret nga xhepi i klientit. Jo vetëm kaq, pos flacifikimit të diplomave, sot në Serbi falcifikohen edhe vizat për vendet udhëtime oksidentale apo pasaportat dhe lejet e votijes. Sot në Serbi ke para ke të gjitha, ka pohura një ndërkombëtar në Beograd.

SHPËRNDAJE