Gjenevë, 19 maj -Me ftese te Riad Aliut, imam dhe drejtor i Qendres Islamike “Dituria” në Gjenevë ne manifestimin perures se xhamise se re ne ketë qytet diplomatik evropian ne mesin e qindra pjesemsarresve, mysafire special nga Prishtina dhe Tirana kishte Skender Bruçaj, kryetar i Komunitetit Mysliman në Shqipëri, Naim Ternava, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës si dhe perfaqesues nga Maqedonia, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Mbremja festive per perurimin e xhamise se re ne Gjenevë, pas disa recitaleve te Kuranit,  nisi me himnin kombëtar ku 12 imamë e hoxallare nga Gjeneva, Zvicra, Kosova, Shqiperia, Maqedonia e Presheva bashke me qindra besimtare u griten ne kembe ne shenje rrespekti dfuke kednuar bashakrisht hymnin e flamurit tone kombëtar-kueqeiz.  Ne kete manifestim kulturor ku prezentuan intelektualë, akdemikë. biznismen, personalitete nga mbare viset shqiptare sikur edhe zvicerane nuk u pa mabasadorja kosovare në Zvicer edhe pse ky takim u mbajt perballe flamurit e Kosovës ne Gjenevë?!

Neser (20 maj) ku edhe do te prehet shiriti i hapjes së xhamise se shqiptareve zyrtarisht në Gjenevë, do t ju sjellim gjeresisht reportazhin nga ky evenment kultoror e diturie. Do shtuar se kjo eshte xhamia e 60-te me radhe  shqitareve në Zvicër.   

SHPËRNDAJE