Lajm i ditës sot në mediat zvicerane ishte se si ish-presidentja e Zvicrës znj.Michelinë Clamy-Rey e “hëngri” një torte fytyrës n’mes të rrugës në Gjenevë, njofton agjencia informative “Presheva jonë” nga Gjeneva.  Ngjarja ka ndodhur dje  derisa znj.Calmy-Rey po dilte nga dyert e Festivalit të  Filmit të Forumit të Drejtave të Njeriutku ajo është sulmuar nga një ashtuquajtur Eric Dougoud.

 

Gjenevë, 6 mars

Ja edhe vieoja poshtë (tek TV Presheva Jonë)  ku vërhet ky veprim që mund të dëgjohet biseda në vijim mes Calmy-rey dhe huliganit:

Erici “Ju sapo keni dhënë një fjalim në Festivalin e Filmit për të drejtat e njeriut, por në rastin e BCG-së (janë inicialet e Bankës Kantonale e Gjenevës) dhe se ju keni shkelur 9 nene, si dhe 30 nene tjera të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.”

Calmy-Rey: “Unë ? Nuk kam shkelur asgjë! ”

Erici: “Si asgjë ?”

..Huligani i hedh torte  fytyrës së znj.Calmy-Rey…

 

Kur një qytetar është kundër BCG-së dhe e  “paguan” Calmy-Rey”

 

Më kolnretisht ky Eric Dougoud n¨èe web faqen e tij të interneitt ka lshuar ca informacione lidhur me aferën e BCG-së qe 20 vjet. Ai ka pojhuar  se ka paraqitur padi penale në korrik 2011 siq ka shkruar ai “për krim të organizuar, falsifikim, mashtrim dhe keqmenaxhim kundër BCGE, M. D. Ducret, Zyra e falimentimeve, M. A. von Deschwanden, etj.” Etj..

SHPËRNDAJE