Manuel Tornare, President i ri i Universitetit Popullor Shqiptar në Gjenevë

Universiteti Popullor Shqiptar (UPSH) në Gjenevë në vikendin e fundit ka mbajtur kuvendin e saj vjetor në të cilin u prezantua raporti njëvjetor mbi  aktivitetin e këtij istitucioni, njofton agjencia infotmative « Presheva Jonë » nga Gjeneva.

Gjenevë, 13 shkurt/ AIK-Presheva Jonë

Në këtë takim vjetor ku morne pjesë rreth 60 perosnba, kyrsisht anëtarët ë UPSH të pranishmëve ju është drejtua edhe presidentja në e deritanishme znj.Maria Roth- Bernasconi, parlamentare federale dhe kryetare e grave social-demokrate zvicerane. Ajo duke shprehur satsfaksion që kishte punuar bashkarisht me rinjt  shqiptarë për gjatë ketër vitesh me radhë në krye të UPSH-së e cila ja kishte arritur të realizoj një sër projektesh, tribunash e tubime të larmishme në favor të integrimit të komuniteti shqiptarë jo vetëm në kantonine Gjenvës por edhe në Zvicër

Roth- Bernasconi i siguroi të pranishmit se do të mbetet gjithnjë mike e shqiptarëve dhe e UPSH-së. Kuvendi me ketë rast ka zgjedhur për kryetar të ri të Univesritetit Popullor shqiptar (UPSH)  z. Manuel Tornare, i cili ka qenë 3 herë në kyre të qyteti të Gjenevës, si prefekt. Z.Toranare po ashtu shquhet  si njohës i mirë i cështjes së Kosovës dhe asaj shqiptare, sepse në kohët më të vështira, kur ishte kryetar i Gjenevës, kishte hapur dyert për strehimin e mijëra kosovarëve të dëbuar me dhunë nga regjimi serbë gjatë luftës në Kosovë, të cili solidarite z.Toranare dhisa herë ja kishte konfrimuar drejtuesit të AIK « Presheva Jonë » gjatë takimeve në OKB.   Ai po ashtu njihet   me një një karrierë të begtashme, si në politikë péo ashut edhe në sfera tjera sociale arsimore. Z. Manuel Tornare momentalisht  ushtron edhe fuksnionin e  deputetit në Parlamentin e Zvicrës dhe anëtar i komisionit të këtij insitucioni për marrëdhëniet me jashtë i cili sot ka dhënë dorheqje n ga ky funksion.


1 Komente

 1. PRESHEVAJONEPOEC, February 14, 2012:

  http://www.tdg.ch/geneve/actu-genevoise/Manuel-Tornare-demissionne-du-Grand-Conseil-genevois/story/27983318#kommentar

  « Tribune de Genève » : Le conseiller national socialiste M. Tornare a élu président de l’Université Populaire Albanaise, annonce l’agence de presse kosovare «Presheva Jonë», basée à Genève

  Manuel Tornare démissionne du Grand Conseil genevois

  Créé: 14.02.2012, 10h06

  Il met de l’ordre dans ses mandats. Récemment élu au Conseil national, le socialiste Manuel Tornare va démissionner de sa fonction de député le 23 février, date de la prochaine séance du Grand Conseil.
  L’ex-conseiller administratif de la Ville de Genève a par ailleurs été élu le week-end passé président de l’Université populaire albanaise. Il succède ainsi à la conseillère nationale Maria Roth-Bernasconi, annonce l’agence de presse kosovare «Presheva Jonë», basée à Genève.

Komentoni