LAPIDARI I UCPMB-së aty ku është, aty duhet edhe të mbetet me cdo cmim

Nga Refik HSANI
Vendosja e Flamurit është e garantuar me të gjitha aktet dhe konventat ndërkombëtare . Beogradi pasi dëshiron të jetë pjesë e Evropës atëherë mos të veproj me dy standarde .
Lidhur me heqjen e flamurit ton kombëtar shqiptarë që ndodhi në fshatin Dobrosin të Bujanocit te varrezat e dëshmorëve të kombit dhe për pllakën e ngritur në Preshevë kushtuar të gjithë dëshmorëve të rënë në luftën UÇPMB-së .

Vendosja e Flamurit është e garantuar me të gjitha aktet dhe konventat ndërkombëtare . Beogradi pasi dëshiron të jetë pjesë e Evropës atëherë mos të veproj me dy standarde . Këtë nuk duhet ta lejon askush , as edhe faktori politik ndërkombëtarë . Kur Beogradi kërkon për minoritetin serbë të Republikës së Kosovës atë nuk mundë dhe nuk ka të drejtë t’na mohon neve shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë .

Pllaka përkujtimore në Preshevë nuk duhet të hiqet për asnjë çmim e as një kusht .

Nëse hiqet pllaka përkujtimore në Preshevë atëherë po ju thuhet direkt e indirekt shqiptarëve që duhet të shpërngulen të gjithë në mënyrë të organizuar . Ku do të vendosen këta të zhvendosur shqiptarë , do vijnë në Prishtinë , apo . Kush mundë t`i ndal këta shqiptarë nëse rrënohet pllaka , nëse kanë presion edhe më të madh .

Bile edhe në Medvegjë duhet të shënohet që është qytet dhe Komunë shqiptare .

Kush është duke ua ndaluar pakicës serbe në Kosovë flamurin e tyre , objektet fetare , pllakat dhe shtatoret e heronjve të tyre .

Ne kemi kërkuar vendosjen e shtatores së Heroit ton kombëtar Skënderbeu në qendër të Bujanocit , kjo duhet të bëhet realitet . Shtatorja e Skënderbeut është vendosur edhe në Gjenvë, Itali në SHBA, Belgjikë u ku jo tjetër . Ky heroi i yni ishte luftëtarë i asaj kohe që luftoi për të drejta jo vetëm të shqiptarëve por , për tërë njerëzimin e asaj kohe që donte liri e civilizim .

Deklaratat e liderëve më të lartë të Serbisë janë luftënxitëse edhe më tej .

Ne kemi përmendur reciprocitetin qysh kur filluan bisedimet për gjetjen e statusit të Kosovës në vitin 2005 , edhe më tej vlen ky parim nëse minoriteti serbë në Kosovë heqë dorë dhe ju rrënohen pllakat dhe të gjitha përmendoret dhe kultit të tyre atëherë edhe neve shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë le t’na rrënohen !? . Nëse një popull pranon ti hiqet e ti shlyhet historia edhe neve shqiptarëve le t’na fshihet kjo e kaluar .

Tirana dhe Prishtina duhet të kërkojnë më me ngulm mbrojtjen e këtyre të drejtave .Tirana duhet të heqë ambasadorin e saj nga Beogradi në shenjë të këtyre zhvillimeve të heqjes së flamurit në Dobrosin dhe ultimatumit të liderëve më të lartë institucional të Beogradit që të hiqet pllaka e vendosur në qendër të Preshevës .


2 Komente

  1. Engjull, January 4, 2013:

    O refik leht me fol tu pi qaj prej kosoves.Shko e fol ne preshev dhe shit trimeri.Trimeria nuk shitet tu pi qaj e tu pi kafe.Shko burr atje ne presheve edhe trego burreri.

  2. "Bravo" bre ju koft, January 4, 2013:

    Pajtohem me ty Engjull,se ksi far tipa qe rrahin gjoks e shesin veq fjal duhet me i identifiku e mos me ra pre e tyre gjith kjo popullat. Edhe Refikun e njohim mir na t’lugines,e ky far gazetari i madh nuk ka nevoj mi ngrit lart disa qe nuk e meritojn

Komentoni