Kuçi: As që është menduar të ndërrohet Edita Tahiri

Nuk është marrë asnjë veprim juridik, as nga kryeministri e as nga dikush tjetër, për ndryshimin e këtij pozicioni.

Zëvendëskryeministri i Kosovës Hajredin Kuçi thotë pëmediat kosovare se nuk është menduar në asnjë rast të ndërrohet shefja e ekipit të Kosovës në dialogun me Serbinë, Edita Tahiri me ndonjë zyrtar tjetër në këtë detyrë, duke dhënë versionin e Qeverisë për informacionin e publikuar në media.

Kuçi ritheksoi qëndrimin e Kosovës se së pari duhet të zbatohen marrëveshjet e arritura në dialogun me Serbinë e pastaj të rifillojë dialogu.

“Nuk është marrë asnjë veprim juridik, as nga kryeministri e as nga dikush tjetër, për ndryshimin e këtij pozicioni. Kosova e ka qëndrimin e qartë që duhet fillimisht të ndryshojë politika përballë dialogut që nënkupton se duhet të zbatohet të arriturat apo konkluzionet e deritashme dhe të tregohet një vullnet i mirë dhe të ruhet cilësia në dialog,e pastaj të shohim mundësitë të vazhdimit të dialogut dhe kjo nuk ka të bëjë me pozicionin aktual të kryenegociatores”, tha Kuçi (Zëri)


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni