Soloturn,  1 maj -Derisa shioptasret e Lugines se Preshvës ditne dnerkombëtare t epunes 1 majtij e rpitne ne Medvegjë, Kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi dhe depueti Fatmi Hasani kerte dite kaluan ne emsine  punëtoreve shqiptare nga Lugina e Preshevës në Solothurn të Zvicrës, njufton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Delegacioni është mikëpritur mirë nga bashkëatdhetarët shqipytare me të cilët u bisedua për mundësit e bashkëpunimit me diasporën. Nga shumë pyetje te mërgitareve për situatën dhe  zhvillimet ne Luginen e Preshevës ishin  edhe ato per bashkim Kosvon pas dekjaratav te liderit Jonuz Musliut qe po kembëgul në zabtimin  e Referendumit gjithpopullor të 1-2 marsit 1992.

Kamberi përmes njoftimit të tij është shprehur se diaspora do të jetë tash e tutje partnere serioze për bashkëpunim në të gjitha sferat.

“1 Gushti do të shpallet Dita e Mërgimtarëve në komunën e Bujanocit. Faleminderime të vecanta për mikëpritje”, ka thënë Kamberi

SHPËRNDAJE