Sondazhi i Gani Bobit: Basha fiton me 58.4%, Rama humb me 39.8%

Exit-Poll tregon sesi votat për partitë për Këshillin Bashkiak të Tiranës, nxjerrin fituese Partinë Demokratike me 52%, pasuar nga Partia Socialiste me 40 %

Rezultatet paraprake të publikuara tani nga sondazhi i Gani Bobit, tregojnë sesi kandidati për Bashkinë e Tiranës “Aleanca për Qytetarin”, Lulzim Basha, i fiton zgjedhjet me nivelin prej 58.4%.

Ndërsa rivali i tij socialist, kandidati i “Aleanca për të Ardhmen”, Edi Rama, i humb ato me një total votash prej 39.8%.

Kurse për Hysni Milloshin, kandidatin e tretë për Bashkinë e Tiranës ky exit-poll jep vetëm shifrën prej 0.4%.

Nga ana tjetër, ky sondazh tregon sesi votat për partitë politike për Këshillin Bashkiak të Tiranës, nxjerrin fituese Partinë Demokratike me 52%, pasuar nga Partia Socialiste me 40% dhe Lëvizja Socialiste për Integrim me 6.2%.

I pyetur në lidhje me përqindjen e mundshme të gabimit në këtë sondazh, Shkëlzen Maliqi, president i Institutit Hulumtues Gani Bobi, sqaroi se kjo normë mund të jetë 10 përqind.

Ja kuotat e paraqitura nga Gani Bobi:

Njësia Bashkiake nr 1

Agron Sota 57%

Lindita Nikolla 43.7%

Njësia Bashkiake nr 2

Elez Gjoca 62%

Artemon Cukalla 37.2%

Njësia Bashkiake nr 3

Ilir Kokona 67%

Njësia Bashkiake nr 4

Hysen Xhura 57%

Vahit Kalaja 42.9%

Njësia Bashkiake nr 5

Erisa Xhixho 46.5%

Jeta Seitaj 53.5%

Njësia Bashkiake nr 6

Luzhiana Abazaj 53.5%

Krenar Cenollari 46.5%

Njësia Bashkiake nr 7

Krenar Alimehmeti 60.7%

Erion Koka 40%

Njësia Bashkiake nr 8

Arben Tafaj 62%

Sadi Vorpsi 38%

Njësia Bashkiake nr 9

Indrit Fortuzi 62.5%

Armond Halebi 38%

Njësia Bashkiake nr 10

Blendi Fuga 65%

Enada Alikaj 35%

Njësia Bashkiake nr 11

Haki Mustafa 66.5%

Naim Asllani 33.5%

SHPËRNDAJE