Sigurisht keni dëgjura dhe parë ninxha, por jo femra. Pra, për t’u binduse kemi sot edhe NINGJA FEMRA MUND TË SHIKONI POSHTE TEK  TV „PRESHEVA JONË“. Këto janë Ninxha (Ninja) femra nga Irani..

 

Mijëra gra nga Irani po stërviten për t’u bërë ninxha. Rregullisht tani stërviten 3 500 femra, të cilat kanë ndërruar veshjen tradicionale me atë të luftëtarit. . Sensei Akbar Faraji ishte e pare për të futur Ninxhat në Iran, kur ajo ngriti klubin e 22 vjet më parë – e cila tani ka 24.000 anëtarë..Kjo nuk është hera e parë Gratë iraniane kanë bërë shenjën e tyre në sporte, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

 

Iran, 8 janar/AIK-presheva Jonë

 

Në vitin 2005, dy gra iraniane u graduan duke u bërë gratë e para muslimane në botë për samitin e lojrave ndërkombëtare. Këto gra kanë lënë shenjën e tyre në regbi, futboll, dhe disa sporte të tjera në Lojërat Olimpike.

Çdo shtet i cili ka ndërmend të sulmojë Iranin, e prej tyre më të mundshmit nga armiqtë e përbetur sikur janë Izraelitët apo të tjerët…duhet të mendohen dy herë para se të ndërmarrin një hap të tillë. Pos rrezikut nga armët bërthamore, ky vend islamik po mendon t’i sfidojë armiqtë edhe me femrat ninxha. Mijëra gra nga Irani po stërviten për t’u bërë ninxha. Rregullisht tani stërviten 3 500 femra, të cilat kanë ndërruar veshjen tradicionale me atë të luftëtarit. Instruktorja Fatima Muamer tha për televizionin iranian, Press TV se ky sport i ndihmon femrat që të ruajnë balancën mes trupit dhe trurit. Mijëra femra iraniane i janë bashkuar kauzës për më shumë të drejta në një vend ku 42% e tyre janë të papuna.

 

Instruktorja femër i klubit, Fatima Muamer, thotë ne vazhdim se ankesat sportive për femra si ajo ndihmon në ruajtjen e një ekuilibri midis trupit dhe mendjes. Ajo gjithashtu vë në dukje se mësimet më të rëndësishme në Ninxhas janë respekt dhe përulje. “Ata të mësojnë të respektojnë veten e tyre – së pari të respektojnë ekzistencën e tyre dhe pastaj të artit që ata janë mastering.” Studentët në shkollë mësohen të përdorin armë të rrezikshme duke përfshirë harqe, shpata, nunchucks dhe shurikens – Japonisht vogël tradicional zbaton njohur si ‘shpata në dorë ‘.

Sensei Akbar Faraji ishte e pare për të futur Ninxhat në Iran, kur ajo ngriti klubin e 22 vjet më parë – e cila tani ka 24.000 anëtarë..Kjo nuk është hera e parë Gratë iraniane kanë bërë shenjën e tyre në sporte. Në vitin 2005, dy gra iraniane u graduan duke u bërë gratë e para muslimane në botë për samitin e lojrave ndërkombëtare. Këto gra kanë lënë shenjën e tyre në regbi, futboll, dhe disa sporte të tjera në Lojërat Olimpike. Kjo dëshmon se asnjë ligj nuk mund të vërtetë të shtypur frymën e trupash besnikëri grave, të tilla si këto iranianëve.

SHPËRNDAJE