Musliu: Serbet në ditë «Bozhiqi» me parulla «Vdekje shqiptarëve», «Duam armë»..nuk i kotribuojnë stabilitetit në Luginë

Prishtinë/Bujanoc, 6 dhjetor (AIP) -Ish-drejtuesi politik i UCPMB-së dhe Lideri i LPD-së z. Jonuz Musliu në intervsitën e fundit dhënë sot RTK-së ka kerkuar nga serbët të ndalen me kërcnime dhe provkime përmes brohoritjeve antishiptare, siq ndodhi sot në Bujanco dhe disa qendra serbe,  transmeton agjencia  e lajmeve „Presheva Jonë“

 

 

Lugina kërkon ndihmë nga ndërkombëtarët,  nga Tirana dhe Prishtina përballë kercnimeve serbe

 

„Situatën ashtu të tendosur edhe më e kanë tensionuar sot grupacionet serbe të tubuara nga Vranja, Bujanoca e Persheva të cilët kanë kanë defiluar nëpër qytet, gjoja po festonin « Bozhiqin » duke provokuar me  brohorije e  parrulla antishiptare, si « vdekje shqiptarëve »,  « duam armë » « shkoni ne Shqipëri »  e parulla tjera fyese e thirrje për luftë…“ ka deklaruar Jonuz Musliu. Spas tij parullat e tilla nuk i kontribuojnë stabiliteti dhe ato  tashmë janë të njohura edhe në kohë të mëhershme, që është një politikë e vjetër, tarshigues e epokës së  Milosheviqit cka don të thotë se  politika antishqiptare e e regjimit  të Beogradit nuk ka ndryshur në Luginën e  Preshevës

 

« Ata dëshmorë tanë të UCPMB-së që kanë  rënë për liri, paqë dhe stabilitet si dhe bashkim me Kosovën, ne nuk do të lejojmë të nëpërkëmbet gajaku i tyre.“ Ka shtuarz.Musliu.

« Kur serbët e Kosovës vejnë barrikada në veri, pse ne t‘mos i mborjmë simbolet tona, përmendoret tona..Për Beogradit, nuk është edhe aq problem përmendorja e UCPMB-së në Preshevë, sa është probleme pazenca e shiptarëve në Luginë të Preeshvës..dhe gjithë këto kërcnimve. provokime nga Dacic dhe Beogradi e kanë të vetmin qëllim të largojnë, spastrojnë Bujanocin, Preshevën dhe Medvegjën nga  shqiptarët.“

 

I pyetur mbi rolin e  spektrit politik shqiptarë në Luginë përballë keÿre sitauatave, kërcnimeve z.Jonuz Mulsiu në vazhdim është përgjigjur se « unë kam ftuar më herët dhe tash së fundi tre kuvendet shiptare për ta shqartuar krizën në Luginën e Preshevës për të ndërmarur hapa më tutjeshëm përballë sitautës së rënduar. Është koha e bashkimit dhe vetidjsimit të shiptarëve në luginë dhe të veprojmë bashakrisht përballë kësaj situate të tensionuar Në këtë drjetim do të kisha ftuare dhe Prishtinën dhe Tiranën të jenë karah për krah me shqiptrëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës..Natyrsiht edhe faktori ndërkombëtarë interventojnë në rajon,  sepse edhe ata kanë qene dëshmitarë të marrëveshjeve, amnistive gajtë dhe aps luftë ssë  UCPMB-së dhe i kanë borgj popullatës shqiptare në Luginë që të inetrvenojnë ushtarakisht për të mbajtur rendin dhe qetësinë para se të dal situata nga kontrolli.. »


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni