Hoxhallarët e Preshevës luten për shi…

Hoxhalleret e Preshevës bashkë me xhematin janë lutur të premten e fundit që të bjerë shi, në mënyrë që të marrin fund  ditët gjata me vapë dhe thatësirë, që kanë prishur të mbjellat, bereqetet dhe kanë shkaktuar zjarre në fusha e male. te anketuarit tanë thonë s enuk mbhaet mben kjo vape dhe tahtësi..Për herën e fundit ata nuk e dine se kur kishte renë pikë shiu në Luginën e Preshevës..Një lutje e tillë u bë te premten e kaluar, në Xhaminë e Madhe të kryqendrës së Luginës, në Preshevë e drejtuar nga Svdail Jakupi, imam.

 

Pas lutjes në ditëne e xhuma,  imam Jakupi ka dekalruar për agujencinë informative “Presheva jonë” që sikur autoritet lokale ashtu edhe vetë populalta në menyra vullnetare duhet të jenë të mobilizura për t’i bërë ballë vapës dhe rreziqeva nga zjarret në pronat tona dhe për të  evituar rreziqet tjera të papritur edhe më të këqija…

Po ashtu imami Sevdail Jakupi në keto ditë vape aplon tek qytetarët të kenë kujdes me përdorimin e ujit, që t mos derdhin ujë kot, kur dihet se shume fsmilja në disa fshatra luftojnë mes vapës dhe mungesës së ujit të pijshëm…të jemi më të kujdesshëm dhe më solidar në keto ditë momente thatësie.


2 Komente

  1. Lugina, August 28, 2012:

    Hoxhe i nderuar, a nuk e thirre perseri Ragmi Mustafen me u lut per shi a? Kame pare qe politikanet te shkojne dhe te falin bajramin por te marrin fjalen dhe te tregojn vajz ky skandal ndodh vetem ne zhamit tona. Sinqerisht, me gjith rrespektin e madh per ju Sevdail, ta dini se keni deshperu nje pjes te madhe te xhematit tuaj sepse keni fillu xhamin ta politizoni

  2. ArbenPrizreni, August 29, 2012:

    Po me pelqen idea per mobilizim dhe kujdes te shtuar per harxhim te ujit, por lutja me ra shi eshte pak hipokrizi. Ma mire ta kishe lone edhe pak kete lutje ka tetori, sigurisht tu kish plotsu ma shpejt.

Komentoni