ADEM DEMACI : Serbia të ndalë provokimet, Dobrosini vetëm fillimi !

Pak ditë pas sulmit në stacionin policor në kufirin aktual Serbi-Kosovë, Dobrosin, dhe pas arrestimeve të fundit në Bujanovc, veprimtari i shquar, simboli i rezistencës shqiptare Adem Demaçi flet për situatën e tendosur në Luginën e Preshevës, ku popullata po jeton në rrethim, as në paqe as në  luftë.

Duke iu referuar sulmit në Dobrosin, Demaçi akuzon palën serbe se e tërë kjo situatë është rrjedhojë e pakënaqësive dhe e humbjes së durimit të shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

Në një intervistë për “Presheva Jonë”, Adem Demaçi bën përgjegjës të tensionimit të situatës në Preshevë, Beogradin dhe komunitetin ndërkombëtar, pasi siç thotë ai, serbët në Kosovë janë minoriteti më i avancuar, por edhe më i privilegjuari në botë, ndërsa shqiptarët e Luginës së Preshevës janë sot popullata më e pazhvilluar dhe më e diskriminuar në Evropë.

“Falë planit të Ahtisaarit dhe vullnetit të mirë të institucioneve të Kosovës, sot pakicat serbe gëzojnë të gjitha të drejtat e tyre kombëtare. Sot serbët në Kosovë janë minoriteti më i avancuar por edhe më i privilegjuari në botë, ndërsa shqiptarët e Luginës së Preshevës sot janë popullata më e pazhvilluar dhe më e diskriminuar në Evropë…Dhe tash edhe Beogradi duhet e tregojë vullnet të mirë dhe të mos mohojë të drejtat e shqiptarëve në Preshevë, Bujanovc e Medvegjë që numerikisht nuk janë as më pak e a më shumë se sa serbët në Kosovë”, thekson Demaçi.

Ai deklaron se ish-bashkëpunëtori i Milosheviçit, Ivica Daçiç nuk është i interesuar për stabilitet, por për  acarim të situatës edhe sikur të mos kishte ndodhur asgjë në Dobrosin.

“Në Tërnovc e në Breznicë nuk ndodhi asgjë, atje nuk gjuajti askush, por xhandarmëria serbe vetëm dy ditë para zgjedhjeve, herët në mëngjes ndërmori një aksion dhe u futën pa leje në shtëpitë e shqiptarëve duke trembur gra e fëmijë dhe arrestuar kë të mundin dhe dërguar në Beograd”, tha Adem Demaçi.

Sipas tij, shqiptarët dhe ndërkombëtarët janë dëshmitarë se që nga përfundimi i luftës, e marrëveshja e Konçulit, dhe e Kumanovës e deri më sot, asnjë marrëveshje nuk është zbatuar.

“Moszbatimi i marrëveshjeve nga ana e Serbisë mund të sjellë pasoja dhe surpriza në tensionimin e situatës në terren”, tha ai.

Adem Demaçi thotë se nëse Daçiç dhe Serbia vazhdon me këtë politikë antishqiptareatëherë ka ardhur koha që tashmë të zgjidhet edhe çështja shqiptare e Luginës së Preshevës, sepse asnjë problem nuk mund të zgjidhet pa një shkak. Sipas tij ky shkak sot është Serbia, dhe politika diskriminuese dhe antishqiptare e Beogradit. Edhe për rezistencën shqiptare ndaj kësaj pakënaqësie, Adem demaçi bën fajtore Serbinë.

“Serbia e sotme e Daçiçit po tregohet më agresive dhe më egër se ajo e para lufte dhe nuk do të ishte çudi ndoshta pse ndodh kështu, kur dihet se sot Serbia udhëhiqet nga partizanë dhe bashkëpunëtorë të diktatorit serb, pasardhësve të Milosheviçit”, nënvizoi Demaçi.

Demaçi bën me dije se Serbia me politikën e saj të dhunës dhe presionit sistematik ia ka dalë me sukses të realizojë projektet e spastrimeve etnike, duke filluar nga Medvegja, qytet ky i cili dikur ishte i populluar me shumicë shqiptare, ndërsa sot kanë mbetur një grusht shqiptarësh.
“Serbia nuk ka të drejtë të kërkojë asgjë për serbët në Kosovë, përderisa shqiptarëve të Luginës ia mohon. Ne jemi pajtuar në Kosovë që serbët duhet të gëzojnë të drejtat e tyre sipas normave ndërkombëtare, por edhe shqiptarët e Luginës duhet t’i gëzojnë këto të drejta as më pak e as më shumë se serbët e Kosovës. Krejt bota e dinë se shqiptarët janë popullata më e pazhvilluar, më e papunësuar dhe më e diskriminuar në Evropë. Atje shqiptarët nuk kanë të drejtë as për flamur, nuk ka as universitet, gjëra të cilat serbët i posedojnë në Kosovë”, deklaroi Adem Demaçi për agjencinë informative “Presheva Jonë”.

—————————————

JA EDHE KOMENTET E JUAJA:

Share · Il y a environ une heure via Cudira nga Bota!


3 Komente

  1. Minxha, May 20, 2012:

    Sulmi daj stacionit të policisë pushtuese në Dobrosin ka këtë objektivë: popullit shqiptar shpresë, pushtuesit paralajmërim e ndërkombëtarëve reflektim!

  2. Arianiti, May 21, 2012:

    Arianiti (Prishtinë): Plotësisht pajtohem me mendimin e legjendës dhe heroit të gjallë të shqiptarisë, Bacë Adem Demaçit. Serbia fashiste vetëm grykën e pushkës e kupton. Me bisedime gjithmonë shqiptarët kemi humbur në raport me Serbinë. Prandaj nuk kemi çka të frikësohemi prej luftës. Fundja, për të luftuar shumë më tepër kemi arsye ne shqiptarët sesa serbët. Ne shqiptarët do të luftojmë për ribashkimin e të gjitha trojeve etnike në një Shqipëri. Ndërsa Serbia, nëse lufton (që nuk e besoj se do të hyjë në aventura të reja, duke pasur parasysh humbjet që ka pësuar gjithmonë në luftëra) nuk ka asnjë motiv tjetër për të aneksuar territore. Kështu që shqiptarët duhet të përgatitemi për kryengritje për t’i çliruar të gjitha trojet dhe për ta ribashkuar shtetin shqiptar me emrin SHQIPËRI. Përshëndetje vëllazërore shqiptare për të gjithë shqiptarët e vërtetë! Rroftë sa malet simboli i gjallë i shqiptarisë, Bacë Adem Demçi! Rroftë Shqipëria e bashkuar! Lavdi të gjithë dëshmorëve të kombit shqiptar, në krye me kryekomandantin legjendar Adem Jashari!

  3. Arianiti, May 21, 2012:

    Arianiti (Prishtinë): Plotësisht pajtohem me mendimin e legjendës dhe heroit të gjallë të shqiptarisë, Bacë Adem Demaçit. Serbia fashiste vetëm grykën e pushkës e kupton. Me bisedime gjithmonë shqiptarët kemi humbur në raport me Serbinë. Prandaj nuk kemi çka të frikësohemi prej luftës. Fundja, për të luftuar shumë më tepër kemi arsye ne shqiptarët sesa serbët. Ne shqiptarët do të luftojmë për ribashkimin e të gjitha trojeve etnike në një Shqipëri. Ndërsa Serbia, nëse lufton (që nuk e besoj se do të hyjë në aventura të reja, duke pasur parasysh humbjet që ka pësuar gjithmonë në luftëra) nuk ka asnjë motiv tjetër për të aneksuar territore. Kështu që shqiptarët duhet të përgatitemi për kryengritje për t’i çliruar të gjitha trojet dhe për ta ribashkuar shtetin shqiptar me emrin SHQIPËRI. Përshëndetje vëllazërore shqiptare për të gjithë shqiptarët e vërtetë! Rroftë sa malet simboli i gjallë i shqiptarisë, Bacë Adem Demçi! Rroftë Shqipëria e bashkuar! Lavdi të gjithë dëshmorëve të kombit shqiptar, në krye me kryekomandantin legjendar Adem Jashari!

Komentoni