Dacic: Ndarja e Kosovës, zgjidhja e vetme

Kryeministri i Serbisë, Ivica Dacic, ka thënë se Brukseli nuk mund ta detyrojë Serbinë që të pranojë pavarësinë e Kosovës, dhe se ndarjen e saj e sheh si të vetmen zgjidhje të mundshme dhe reale.

“Mendoj se ndarja e Kosovës është zgjidhja e vetme reale dhe jam i sigurt se atë do ta pranonin edhe shqiptarët në Prishtinë. Mirëpo, shtrohet pyetja nëse një gjë e tillë mund të shkaktojë protesta në rajon”, ka thënë Dacic, raporton Rel.

“Në këtë fazë është e pranueshme gjithçka që nuk është pranim i pavarësisë së njëanshme të Kosovës. Brukseli nuk mund të na detyrojë të njohim pavarësinë e saj”, ka thënë Dacic, duke shtuar se “Kosovën nuk e kanë pranuar as pesë vende të Bashkimit Evropian”.

Sipas tij, tani duhet të çtensionohen marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe deri në anëtarësimin e kësaj të fundit në BE, duhet të gjenden zgjidhje të qëndrueshme, që nuk nënkuptojnë njohje. /Telegrafi/


3 Komente

 1. Isuf Bajrami, September 23, 2012:

  SERBIA E MADHE FAKTOR DESTABILIZUES NË BALLKAN

  Isuf Bajrami

  Tendencat e Serbis për ndarjen e Kosovës është në
  vazhden e ndrryshimeve gjeopolitike që kanë ndodhur në të kaluarën dhe në kohët
  e fundit në Ballkan, janë si rjedhojë e aspiratave të saj territoriale për një
  Serbi të Mashe! Është e kuptueshme se, çdo shtet në rajon ka synuar që të
  përfshijë sa më tepër vend por, natyrisht, këtë është munduar ta realizojë në
  mënyrë diplomatike, por jo edhe Serbia çdoherë. Ky “shtet” i dhunshëm i
  pozicionuar në pjesën qendrore të Ballkanit, asnjëherë nuk ka qenë i kënaqur me
  hapësirën e uzurpuar nga shqiptarët që pat përfshirë brenda kufijve të saj.

  Duke e përkrahur idenë për krijimin e një Serbie
  të Madhe, ka qenë burimi kryesor i paraqitjes së shumë konflikteve dhe
  luftërave të armatosura gjatë dy shekujve të fundit.

  Karakteristika kryesore e pretendimeve dhe e
  politikës Serbe gjatë kësaj periudhe ka qenë mosdurimi ndaj nacionaliteteve dhe
  përkatësive të tjera fetare.

  Është
  i paktë numri i shteteve në Evropë, të cilët prej vitit 1875 gjer më sot
  të kenë shkaktuar kaqë konflikte të armatosura, dhe që, prej vitit 1804
  (Kryengritja e parë serbe) gjer më 1991, për shumë herë ta ketë zgjeruar
  territorin e vet me dhunë ndaj të tjerëve edhe prap të mos jetë e ngopur!!!Nga kjo shihet se konfliktbërës, në të
  kaluarën e në kohët e fundit, është vetëm Serbia e udhëhequr me politikën e vet
  nacionalshoviniste e ekspanzioniste.

  Gjithashtu, më duhet të theksoj se nuk ka shtete
  dhe popuj fqinjë në rajon me të cilin nuk kanë luftuar serbët dhe që nuk i kanë
  marë territor gjatë dy shekujve të fundit.

  Serbia e Madhe vazhdimisht ka patur një qëndrim
  diskriminues bile edhe racist ndaj grupeve etnike dhe pakicave kombëtare brenda
  territorit të Serbis së Madhe. Rast i këtillë është me Shqiptarët, Hungarezët,
  Gjermanët dhe me Turqit e muslimanët e Bosnës dhe në Sanxhak e në Malin e Zi.

  Brenda kufijve të dhunshëm të saj është bërë edhe
  spastrim etnik.

  Asnjëherë territori serb nuk ka qenë i rrezikuar
  nga vendet fqinj, por gjithmonë ka ndodhë e kundërta, vendet fqinj kanë qenë të
  rrezikuar nga Serbia e Madhe.

  Gjilan,23.09.2012

 2. BlertonBashota, September 23, 2012:

  E honksh lucin tond mor qen bir qeni po cili esht aj shqiptar qe do ta pranoj ndarjen e kosoves o qen

 3. Bujar Leku, September 26, 2012:

  Ja qifsha mamin edhe dadat kush ka than me da Kosoven e madhe etnike.Edhe nuk ka ndarje te Kosoves.

Komentoni