mami shqiptar: Skëndërbeu është heroi ynë, Nënë Tereza na nderon si komb

Toleranca ndërfetare në Kosovë ka një histori aq të gjatë të kultivimit, sa që disa tendenca të izoluara aktuale për ta prishur atë, nuk mund të vijnë në shprehje asnjëherë, … Vijon

 

Raportet ndërkombëtare: Islami po rritet më shpejt se çdo fe tjetër në botë. Këtu janë edhe 5 milionë shqiptare muslimanë

Raportet ndërkombëtare: Islami po rritet më shpejt se çdo fe tjetër në botë. Në vitin 2030 bota me 2.2 miliardë muslimanë Këtu janë edhe 5 milionë shqiptare muslimanë Londer, 16 … Vijon

 

Nderron jete i riu nga Presheva Bejxhet Mustafa (Zhunica)

Preshevë, 10 mars -Pas nje semundje te gjate, sot paprimtas ka nderruar jete i riu Preshevar, Bejxhet Mustafa në vendlindjen e tij ne fshatin Zhunice. Njoftohen miqët, shoket, familja dhe … Vijon

 

Gazetat zvicerane: Mbi 15.000 shqiptarë në Gjenevë, më në fund bëhen me Qendrën e tyre Kulturore “Dituria” për faljen e namazit

Anëtarët e komisionit të Shoqatës Dituria, nga e majta në të djathtë Burim Qerimi, Nexhat Demiri, Abdyl Bekteshi, Florim Rexhepi Adnan Zeneli Imam Rijad Aliu, do të përurojë 20 dhe … Vijon

 

Një delegacion nga Presheva të prirë nga prof.Sevdail Jakupi, imam dhe Kryetar i Bashkesisë Islami në Kosovën Lindore vizitë në Bruksel

Bruskel, 24 shkrut  -Me ftesë të vëllezërve tanë në Diasporë, nje dfelgacion nga Preshve i prire nga Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame ne Luginë , prof. Sevdail ef Jakupi … Vijon

 

Mr. Ragmi Destani: Çeshtja e ekstremizmit sipas fesë islame VIDEO

Ligjërate e Mr. Ragmi Destanit, ne  tryezën e organizatës “Shpresa” në Bujanoc me moton: ” Çështja e ekstemizmit fetar sipas fesë islame”  // Përmban këta kapituj // 1. Ekstremizmi në … Vijon

 

Këshilli i Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë bëhet me shkollë të hifzit.

Preshevë, 4 shkruit -Suksesi i rradhës i Këshillit të Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë  është edhe shkolla e hifzit të Kur’anit Famëlartë. Marrëveshja u arrit mes Këshillit të Bashkësisë Islame … Vijon

 

Dita e Hixhabit: 5 shamimbajtëset e para në Shqipërinë e pas ’90-ës dhe rrëfimet e tyre

Ka kaluar afro çerek shekulli që kur ato vendosën që në pamjen e tyre të futej një risi, gati e harruar nga dekadat e komunizmit ateist: shamia në kokë. Ishin … Vijon

 

Poezia e parë në gjuhën shqipe në Kosovë nisë në Gjakovë në emër të Allahut (xh.h)

Nga Yvejs EFENDIJA Historia e poezisë është e gjatë sikur edhe vetë njeriu… Njeriu e filloi kohën e shkrimit me numrat e mandej shkrimet e tjera me germa në formë të pykave … Vijon

 

Ditëlindja (mevludi) e të Dërguarit Muhamed (Alejhi selatu ue selam)

Bismilah, vessalatau vesselamu ala resulilah! Të gjithë Muslimanëve Muaji Rabiul Evvel u kujton ditëlindjen e Pejgamberit a.s. Çdo musliman gëzohet për lindjen e Profetit Muhamed (alejhissalatu uesselam) mirëpo në të … Vijon