Letër e hapur Riza Halimit- moshizmit politik shqiptarë!

I nderuari zotri Halimi; mora të të drejtohem publikisht, duke qenë se tanimë në Preshevën tonë të dashur dhe Luginën e saj, zhvillimet e fundit të dekadës së tretë të … Vijon

 

Kjo deputete dorëhiqet nga LDK për shkak se Isa Mustafa ja gerditi partine e presidentit Rugova

Rezultatet jo të kënaqshme të Degës së IV të LDK-së në Prishtinë në zgjedhjet e 11 qershorit, e kanë shtyrë Besa Zogajn të japë dorëheqje nga pozita e Kryetares së Forumit … Vijon

 

Shumëfishim i vlerave të namazit te nates të 10 netëve të fundit te Ramazanit

Mr. Ragmi Destani Namazi i natës (tehexhudi) në 10 netët e fundit të ramazanit Është bërë zakon në disa vende, që të falin namaz të natës jashta namazit të teravisë. … Vijon

 

Zgjedhjet në Republikë të Kosovës dhe në Republikë të Shqipërisë dhe reflektimi në Luginë të Preshevës

Zgjedhjet parlamentare në Republikë të Kosovës, të mbajtura më 11 qershor 2012, e që në përputhje  me Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme në Republikën  e Kosovës( Ligji Nr.03/L-073), besohet  që … Vijon

 

Populli ja ngriti kokën lart nje lideri që “nokautoi” kriminelë, shik-sitë e komunistë jugosllavë

Lëvizja “Vetëvendosje”, e cila garoi e vetme në zgjedhjet e 11 qershorit, ka arritur të marrë vota gati sa partitë e tri partive me te forta ne vedn (PDK, LDK, … Vijon

 

S‘paku qe 17 vjet na shkuan kot tue provue pushtetarët vendor!

Lakmia për pozitë, pushtet dhe pasuri, në 17 vitet e fundit, në Kosovën hallemadhe, ka qitur në sipërfaqe lakuriq, të gjithë pushtshtetarët, të veshur e ngjeshur me profesione nga më … Vijon

 

Fryti më i zi i dobësimit: Kombi shqiptar dhe kombi kosovar!

  Shkruan:Akademik Rexhep QOSJA          Jemi vonuar shumë, pamatshëm shumë në histori. Jemi vonuar në të gjitha fushat e jetës shoqërore e të krijimtarisë shpirtërore. Jemi turrur pa menduar … Vijon

 

Mëkatet e politikbërjes kosovare ndaj shqiptarve të Luginës së Preshevës

Shkruan: Nehat Hyseni  Raporti i reciprocitetit të të drejtave të shqiptarve në Serbi, përkatësisht në Luginë të Preshevës me të drejtat e serbëve në Kosovë nuk është vendosur asnjëherë pas … Vijon

 

Serbia përmes xhamisë së Zemunit edhe kundër Luginës së Preshevës!

By Skender Jashari I  shtyrë nga ngjarjet  e fundit, me të cilat  Agjenturat e Serbisë, janë vënë në veprim, kundër Shqipëtarëve në tërësi, e në veçanti kundër Shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe mërgimtarëve tonë nëpër vendet … Vijon

 

Prishtina e Tirana, Presheva para zgjedhjeve “Kosovë Lindore” pas zgjedhjeve “Serbi Jugore”?!

Shkruan: Refik HASANI Zgjedhjet  për Parlament të Kosovës jan caktuar  të mbahen më datën 11 qershor dhe zgjedhjet  Parlamentare për Parlament të Shqipërisë janë caktuar  të mbahen më datën 25 … Vijon