Historike, Një president shqiptar, Bujar Nishani pas Preshevës, për herë të parë ne haxhë, vizitë në Qabe

Fotot e mësipërme janë nga vizita e tij në vednet e shnjtas islame ne Qabe(Mekka)  Preshevë, 21 prill (17:02 min) -Presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Bujar Nishani  pas vendeve … Vijon

 

Washington Post flet se si disa kosovarë “tradhtuan” krishterimin (“fenë e të parëve”) duke zgjedhur islamin

Preshevë, 17 prill  -Shkrimi  me titull “Shqiptarët myslimanë të Kosovës zbulojnë rrënjët e tyre të harruara katolike” nuk eshte i pari qe ben fjalë per relegjionet ne Kosovë, me te … Vijon

 

Prishtinë, besimtarët e krishterë kremtuan festën e Pashkëve në Katedralen “Nënë Tereza”

Në Katedralen Katolike “Nënë Tereza” në Prishinë, sonte u shënua Mesha solemne e Pashkëve, në prag të festës më të madhe të krishterëve-Pashkët, udhëhequr nga Ipeshkvi i Kosovës, Imzot Dodë … Vijon

 

mami shqiptar: Skëndërbeu është heroi ynë, Nënë Tereza na nderon si komb

Toleranca ndërfetare në Kosovë ka një histori aq të gjatë të kultivimit, sa që disa tendenca të izoluara aktuale për ta prishur atë, nuk mund të vijnë në shprehje asnjëherë, … Vijon

 

Raportet ndërkombëtare: Islami po rritet më shpejt se çdo fe tjetër në botë. Këtu janë edhe 5 milionë shqiptare muslimanë

Raportet ndërkombëtare: Islami po rritet më shpejt se çdo fe tjetër në botë. Në vitin 2030 bota me 2.2 miliardë muslimanë Këtu janë edhe 5 milionë shqiptare muslimanë Londer, 16 … Vijon

 

Nderron jete i riu nga Presheva Bejxhet Mustafa (Zhunica)

Preshevë, 10 mars -Pas nje semundje te gjate, sot paprimtas ka nderruar jete i riu Preshevar, Bejxhet Mustafa në vendlindjen e tij ne fshatin Zhunice. Njoftohen miqët, shoket, familja dhe … Vijon

 

Gazetat zvicerane: Mbi 15.000 shqiptarë në Gjenevë, më në fund bëhen me Qendrën e tyre Kulturore “Dituria” për faljen e namazit

Anëtarët e komisionit të Shoqatës Dituria, nga e majta në të djathtë Burim Qerimi, Nexhat Demiri, Abdyl Bekteshi, Florim Rexhepi Adnan Zeneli Imam Rijad Aliu, do të përurojë 20 dhe … Vijon

 

Një delegacion nga Presheva të prirë nga prof.Sevdail Jakupi, imam dhe Kryetar i Bashkesisë Islami në Kosovën Lindore vizitë në Bruksel

Bruskel, 24 shkrut  -Me ftesë të vëllezërve tanë në Diasporë, nje dfelgacion nga Preshve i prire nga Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame ne Luginë , prof. Sevdail ef Jakupi … Vijon

 

Mr. Ragmi Destani: Çeshtja e ekstremizmit sipas fesë islame VIDEO

Ligjërate e Mr. Ragmi Destanit, ne  tryezën e organizatës “Shpresa” në Bujanoc me moton: ” Çështja e ekstemizmit fetar sipas fesë islame”  // Përmban këta kapituj // 1. Ekstremizmi në … Vijon

 

Këshilli i Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë bëhet me shkollë të hifzit.

Preshevë, 4 shkruit -Suksesi i rradhës i Këshillit të Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë  është edhe shkolla e hifzit të Kur’anit Famëlartë. Marrëveshja u arrit mes Këshillit të Bashkësisë Islame … Vijon