Bëhet inaugurimi i shkollës teknike »PRESHEVA »

Talat Arifi , drejtori i shkollës së mesme Teknike Presheva , fillimisht falëndero pushtetin lokal për këtë investim shumë të rëndësishëm për nxënësit. Sipas tij kushtet e reja do të ndikojnë dukshëm në përmirësimin e procesit mësimorë pasi së shpejti do të pajisen edhe kabinetet.

Preshevë,8 nëntor/AIK-Presheva Jonë

Është bërë sot inaugurimi i mbindërtimit të shkollës së mesme Teknike Presheva në Preshevë. Në ceremoninë e hapjes kanë marrë pjesë delegacioni i komunës së Preshevës i udhëhequr nga kryetari i komunës Ragmi Mustafa , një numër i madh i nxënësve , profesorë dhe dy drejtorët e shkollave të mesme, njofton TvP. Gjithçka gati , dhe shiritin e prenë atyre që iu takoi kryetarit Mustafa dhe drejtori Talat Arifi ,që më pas të gjithë hynë për të vizituar objektin e ri të shkollës. Ky objekt është me standarde bashkëkohore dhe ka kushtuar 23 milion dinarë. Por më së shumti për objektin e ri u gëzuan nxënësit , që tani më do të kenë kushte shumë më të mira.

Ndërkaq drejtori i shkollës së mesme Teknike Presheva , Talat Arifi fillimisht falëndero pushtetin lokal për këtë investim shumë të rëndësishëm për nxënësit. Sipas tij kushtet e reja do të ndikojnë dukshëm në përmirësimin e procesit mësimorë pasi së shpejti do të pajisen edhe kabinetet.

Po ashtu kryetari Mustafa bashkë me anëtarët e këshillit komunal dhe kryeshefin e financave Fatmir Azizi kanë vëzhguar punimet në ndërtimin e sallës së edukatës fizike për gjimnazin ,,Skënderbeu,,. Kryetari Ragmi Mustafa thotë se vlera e sallës është 24 milion dinarë dhe është salla më e madhe në komunën tonë. Ndërsa ky projekt është hartuar edhe në bashkëpunim me profesorët e edukatës fizike.

Drejtori i gjimnazit “Skenderbeu” z.Abdurrahman Zulfiu thekson se kjo sallë është e një rëndësie të veçantë , pasi që të dy shkollat do të marrin frymë më lirshëm. Në sallën aktuale aktivitetet sportive i zhvillojnë 90 paralele që deri më tani profesorët e kanë pasur të pa mundur zhvillim e stërvitjeve si duhet. Në fund kryetari Mustafa ka uruar të gjithë nxënësit dhe stafin e dy shkollave të mesme për këto dy projekte me rëndësi të veçantë. Por kryetari Mustafa gjatë vizitës së sotme u zotua se investimi në shkolla, e sidomos tek nxënësit si ardhmëri e vendit do të jenë prioritet e stafit e tij .Ai tha se si pjesë e këtyre dy projekteve do të jetë vazhdimi i rrugës Mare Llonçar dhe bashkimi i saj me Qemal Shehun , që shtrihet për gjatë shkollës fillore Ibrahim Kelmendi e deri tek stacioni policorë. Kjo rrugë do të ketë gjatësi 176 metra , me gjerësi 5,5 metra dhe trotuar me gjerësi 1,5 metra duke pasur të instaluar edhe kanalizimi atmosferik. Me hapjen e kësaj arterie do të lehtësohet dukshëm rruga kryesore ,por edhe nxënësit do të kenë siguri më të madhe, pasi në këtë pjesë nuk ka frekuentim të automjeteve.


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni