PDSH dhe RD për katër vjetët e ardhshme do ta drejtojnë Preshevën

Sipas burimeve të agjencisë informative “Presheva Jonë”, partia e PDSH-së  është pajtuar të ndajë pushtetin për katër vjetët e ardhshme me RD-në, që do t’i ndjanë postet udhëheqëse të pushtetit lokal në Preshevë.
                                                 Avni JUSUFI
Preshevë,24 maj 
Pas një takime të delegacioneve të caktuara nga Partia Demokratike Shqiptare dhe Rilindjes Demokratike në Preshevë, të mbajtur para pak çastesh, merret vesh jozyrtarisht se është arritur marrëveshje për formimin e koalicionit qeverisës në kuvendin e ardhshëm komunal të Preshevës, bëjnë të ditur burimet e agjencisë Presheva Jonë. Sipas këtyre burimeve jo të konfirmuara,këto dy parti politike janë pajtuar për ndarjen e posteve udhëheqëse të pushtetit lokal në Preshevë. Këto dy parti kanë fituar numër të mjaftueshëm të këshilltarëve për ta formuar qeverinë e re lokale në komunën e Preshevës të cilat së bashku kanë arritur të grumbullojnë 20 këshilltarë komunal 17 PDSH dhe 3 RD. Tani pritet së shpejti edhe konfirmimi i ndarjes së posteve dhe thirrja e një seance  për konstituimin e organeve komunale në Preshevë. “Presheva Jonë”

2 Komente

 1. Bekim-bektashi, May 24, 2012:

  shume mire urime koalicioni nje sugjerim per pdsh mos ja jepni postin e kryeministrit kurse postet tjera le ti zgjedhin cilindo

 2. Maksuti235hotmail.com, May 25, 2012:

  Autori :  Mr . Njohes   i   gjuheve   te  huaja .

  Marreveshje  po ,  por    a  njohin  shqiptaret    ndonjehere ”  drejtesi   ”  ne  mes    vete ? !!!
  Ndarja     e    pushtetit  nuk   i   jep   mundesi   te  tjereve  qe  te  realizojne   as te  drejtat  minmale   per   te  arritur   deshiren    e  tyre     per  te  pasur   te  pakten    qofte   edhe    nje  funksion  me  te  vogel    diku   neper  ato    institucione     te    cilat   do  te  duhej  t’i   kishin  njerezit   kompetente  e   me  grada  shkencore   te  cilet  mund  te  japin kontributin   e     tyre  ,  por  pervec  atyre  njerezve  qe  jane   mesuar    te  mbajne  pushtetin    e   hekurt  e   te krijuar    me   gjitha  mjetet   e  mundshme    pavarsisht  kesaj  te  fundit   c’eshte   me  e keqja    se  keta  njerez     po  vuajne    edhe   me  tej   nga  sindromi    teper   i  rrezikshem  sic  eshte  nepotizmi     apo  thene   shqip   familjarizmi     .
  Kjo       metode   e    praktikuar    deri  tani   nuk   jep      shprese     se     gjerat  do    te    shkojne    ne  drejtimin  e  duhur .
  Ne   te   tjeret    te   mbetur  ne  meshiren    e  njerezve  qe    po    vazhdojne     te   marrin     poste   e     te   krijojne     monopole  me  privilegjeve  te  medha    thuaj     se    nuk    gjindemi   fare     mbi  siperfaqen     e  ketij   vendi .

  A   thua  deri  kur     keshtu        do  te  veprohet  ?  te  krijosh   te  mira  te  medha  ekonomike  per  vete    e   te   tjeret    te  cilet     kane   bere     mund  te   madh     duke     perfunduar studime  ne   lemi   te      ndryshme   jane   te   detyruar     te  marrin   boten   ne  sy    pershkak   se  pushtetaret  qe  jane  mesuar  te  mbajne  poste  e  te  ngrisin  priviligjet    e  tyre      duke    mos     i  lene   te  tjereve  as    nje  fije  shprese  se     edhe  per  ata   nje  dite  do  te   duhet    te  behet   mire  .

  Sikur   duket   qe  jeta   ketu   aspak   nuk   ka  kuptim     per   aq  kohe    sa    keta      autokrate        te    medhenj      mbajne  ne    supet   e  tyre    kthetra  te      medha    te   stolisura    me  pushtetin     e  hekurt     mpi   supet  e  tyre   .  

  Ketu   vlen  te  permendet   shprehja qe   thuhet   ne  popull  se  thuhet   se   shqiptarit   jepi  pushtet     ne  menyre   qe  ta  njohesh   se   cila   eshte   fytyra    e  vertete   e    tij .
   
  Megjithate      une    uroj      qe      gjerat  te  ndryshojne   ne  te  ardhmen .
   

   

Komentoni