Vendet kryesore të origjinës së aplikantëve për Azil në Zvcër janë Eritrea (1151 kërkesa), nga Nigeria (677), Serbia (658)…kanë njoftuar sot agjencinë informative “Presheva Jonë” Zyra Federale për Migracionin (ODR) në Bernë.

 

Bernë, 16 prill

Kërkesat për azil Bernës  sivjet janë më  shumë se një vit më parë. Por ata janë pak më e ulët nga tremujori i fundit 2011. Numri i kthimit gjithashtu është shtuaer dukshëm.

Ndërmjet janarit dhe marsit të këtij viti në Zvicër kishte 7150 aplikime për azil, ku 63% është në gnirtje në krahasim me tremujorin e parë të vitit 2011. Vendet kryesore të origjinës së aplikantëve për azil në Zvciër janë Eritrea (1151 kërkesa), nga Nigeri (677), Serbia (658)…kanë njoftuar sot agjencinë informative “Presheva Jonë” Zyra Federale për Migracionin (ODR) në Bernë.

Nga 6.873 kërkesa që janë zgjidhur në gjykim, ose 29.9% më shumë se një vit më parë. Riatdhsimi po ashut është në rritje ku midis janarit dhe marsit të këtij viti kishte 3,188 persona  që lanë Zvicrën nga ajri nën mbikëqyrjen e autoriteteve (67% kundrejt tremujorit të parë të vitit 2011). Nga këto, 1148 janë transferuar në një tjetër Dublin Shtetit, duke përfshirë 829 në Itali. Numri i aplikimeve në pritje është rritur ndërkohë pak (4.4%) të kërkesave dollarë 14’299.

SHPËRNDAJE