Lufta ne Afganistan bëhet me helikopterë prej 10 cm, e besoni ?

Londer, 16 shkurt (AIP) -Kjo gjë e vogël ndryshe e qujanë helikopter  me një madhësi jo hiq më të madhe se 10 centimetra ?! dhe me një peshë prej vetëm 16 gramësh.  Fluturon me nje shpejtësi prej 35 km/h, sa nje bicikletë mund të thuash. Në fakt  janë dërguar për misione në qiell dhe vëzhgojnë më mirë se syri i njeriut, icizojnë madje edhe lëvizjet e mickojave.

 

 

Në nëntor të vitit 2011, ushtria britanike kishte bërë një kontratë prej 28 milionë frangash me firmën “Marlborough Communications Limited” së bashku me një kompani  norvegjeze “Prox Dynamics” për shpërndarjen e 160 kopjeve të hornetet apo “helikopterëve” të zinj (Black Hornets), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

“Helikpterët”  e tillë me video të lëvizshme për të mbledhur imazhe janë dërguar në disa zona të largëta. Pajisur me një mini-kamerëa, këto drones kryejnë misione vëzhgimi.   “Ne përdorim këto dronëse për të kërkuar pika  prej nga shtiejnë kryengritësit dhe kontrollon gjita  zonat të cilta gjendne në duar të kundërsjtarëve” ka shpjeguar  rreshteri Christopher Petherbridge à Sky News duke folur për rolin e këtyre mini-helikopterëve


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni